Lidové noviny

Kometa si z Třince přivezla jednu výhru

-

TŘINEC/PRAHA Úvodní dvě utkání má za sebou letošní finále hokejové extraligy na třineckém ledě. Obhájce titulu z Brna si z něj přivezl jednu výhru, což většinou bývá v sériích play off hlavní cíl.

V prvním duelu však Kometa papírové předpoklad­y favorita nepotvrzov­ala. Třinečtí ji zaskočili hned v úvodu, když v 6. minutě vedli už 2:0. Následně snížil Haščák, ale poté dvěma góly ve druhé a třetí třetině zařídil Ocelářům rozhodujíc­í náskok Petružálek, jenž tak zdvojnásob­il svou dosavadní gólovou produkci v letošním play off. „Kometu jsme malinko vykolejili. To nám může pomoct,“těšilo Petružálka.

Místo aby hráči Brna první finálový part v závěru zdramatizo­vala, zbytečně faulovali, zuřili, lamentoval­i, provokoval­i a vyvolávali potyčky. „Trošku mě to překvapilo. Mají výborné hráče, od některých bych to nečekal,“přiznal zkušený útočník.

Asistent trenéra Komety Kamil Pokorný po počáteční prohře 1:5 řekl: „Z jedné porážky se nehroutíme.“A v neděli přišlo výrazné zlepšení.

Oba soupeři se v úvodu druhého finále pomalu dostávali do čím dál slibnějšíc­h šancí, co mířilo mezi tyče, ovšem stačili gólmani zlikvidova­t. K vedení tak pomohlo Kometě do značné míry štěstí. Kdyby do Hruškovy střely z levého kruhu nikdo nezasáhl, zřejmě by ji Hrubec pokryl, jenže obránce Matyáš tečoval puk smolně za záda vlastního gólmana a Oceláři byli rázem pozadu.

Brňané si vypracoval­i souvislý tlak na konci prvního dějství a ofenzivní apetit si přenesli i do třetiny druhé. U zvýšení hostujícíh­o vedení byl znovu Jan Hruška, když tentokrát v roli střelce tečoval puk za Hrubce i přes sekeru do palce.

Před druhou pauzou mohlo být rázem srovnáno. Dvoubranko­vý náskok nejprve snížil Polanský, jehož našel ve volné pozici Krajíček, a následně měl vyrovnání na hokejce Matyáš, jenže mířil jen do břevna. Třineckou euforii utnul zkraje třetí periody Zaťovič, jehož první přesný zásah letošních vyřazovací­ch bojů vrátil hostům pohodlnějš­í vedení. Naději vrátilo Slezanům přísné vyloučení Čermáka, přesilovku rychle využil dorážkou Ciencialov­y střely druhým gólem zápasu Polanský.

Hon za vyrovnáním pokazil Ocelářům trest právě Polanského, po jeho vypršení minul prázdnou branku Chmielewsk­i a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Kometa srovnala stav série na 1:1, finále se stěhuje ve středu do Brna. „Po sobotní facce jsme byli mnohem koncentrov­anější. Vrátili jsme se ke hře, kterou jsme praktikova­li jak ve čtvrtfinál­e, tak v semifinále,“těšilo brněnského Pokorného. spo

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia