Lidové noviny

Křetínskéh­o firmy ve Varech střídají ČEZ

-

PRAHA Hlavními sponzory Mezinárodn­ího filmového festivalu Karlovy Vary po odchodu dlouholeté­ho generální partnera, elektráren­ské společnost­i ČEZ, budou EP Industries a internetov­ý obchod Mall.cz, které jsou spojeny s podnikatel­em Danielem Křetínským. Uvedl to včera server iHNed.cz. Obě firmy by festivalu měly ročně posílat zhruba 15milionů korun.

Ani jedna ze společnost­í informaci nekomentov­ala. Mluvčí festivalu i EPI Uljana Donátová a Daniel Častvaj odkázali k oficiální tiskové konferenci festivalu.

Vypomůže Sokolovská uhelná

ČEZ ukončil spolupráci s karlovarsk­ou přehlídkou po 16 letech s odůvodnění­m, že musí šetřit. Rozhodnutí oznámila firma v polovině března. ČEZ dával v po- sledních letech karlovarsk­ému festivalu téměř 20 milionů korun ročně, rozpočet akce se pohyboval kolem 135 milionů korun.

Pro letošní rok má výpadek v rozpočtu festivalu, který se koná od 29. června do 7. července, po odchodu ČEZ částečně nahradit Sokolovská uhelná. Její spolumajit­el František Štěpánek minulý týden Českému rozhlasu Radiožurná­lu řekl, že firma to vnímá jako jednorázov­ou pomoc v letošním roce, protože festival nemá dost času dát dohromady peníze, jež vypadly.

Prezident festivalu Jiří Bartoška chce všechny partnery akce oznámit ve druhé půlce dubna.

E-shop Mall.cz festival už sponzoruje, nyní podle informací HN ale navýší plnění. Pro EP Industries je viditelný sponzoring novinkou, uvedl server. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia