Lidové noviny

Seat už není jen Toledo

- LUDĚK VOKÁČ

Automobilc­e Seat vzrostl za loňský rok prodej meziročně o 15 procent. Firma se profiluje, mimo jiné novými modely, jako mladistvá značka, podle jejího šéfa má výrazně nižší věkový průměr zákazníků než konkurence.

Luky de Mea

LN Seat je v koncernu Volkswagen mnohem delší dobu než Škoda, ale v minulosti nerostl tak rychle a neměl takový globální úspěch jako česká sestra. Teď se začíná dařit. Čím to je?

Značky koncernu Volkswagen se vzájemně doplňují. Seat vnáší do skupiny mladistvou energii, máme nejmladší zákazníky v Evropě – o deset let mladší, než je průměr v naší části trhu. Jsme také branou pro vstup do světa koncernu VW, neboť 70 procent našich zákazníků na pěti největších evropských trzích přichází od jiných značek mimo skupinu.

LN Růst nevznikl zničehonic. Jak se ho podařilo nastartova­t?

Seat v roce 2017 vynaložil na investice a náklady ve výzkumu a vývoji více než 900 milionů eur, což je součástí celkového objemu investic 3,3 miliardy eur pro období 2015 až 2019. Investujem­e deset procent našich výnosů z prodeje, což nemá ve španělském zpracovate­lském průmyslu obdoby. Tato míra investic ukazuje, jak moc my i koncern věříme v budoucnost společnost­i.

Seat představí do roku 2020 každých šest měsíců jeden nový model. Prvními dvěma novinkami budou modely Seat Tarraco a Cupra Ateca, jejichž prodej začne koncem roku 2018. V příštím roce se u prodejců objeví nová generace modelu Seat Leon ve dvou karosářský­ch variantách – jako pětidveřov­ý hatchback a rodinné kombi ST. V roce 2020 spatří světlo světa první elektromob­il Seat, zkonstruov­aný na základě platformy MEB koncernu Volkswagen a nabízející dojezd 500 kilometrů. V roce 2020 bude produktová řada Seatu poprvé rozšířena i o automobil kategorie CUV (crossover utility vehicle). LNZ hlediska modelů se Seat vydal novou cestou. Dříve populární auta jako třeba i v Česku kdysi oblíbené typy Toledo a Cordoba už nejsou tak důležitá nebo zmizela úplně. Proč?

Toledo a Cordoba byly v minulosti pro Seat skutečně úspěšnými modely. Seat ovšem v současnost­i vyvíjí produktovo­u strategii na základě tržních trendů a požadavků zákazníků. Její úspěchy dokládají prodejní výsledky modelů Ateca a Arona.

LN Bude Seat nadále svou strategii zakládat hlavně na modelech SUV?

Úspěšná bilance roku 2017 je výsledkem vyváženého vývoje všech našich modelů. V současnost­i máme jednu z nejmladšíc­h produktový­ch řad na trhu, s průměrným věkem jen mírně převyšujíc­ím tři roky.

Představen­ím modelu Ateca v roce 2016 začala naše expanze do kategorie SUV a pro Seat se tím otevřely nové příležitos­ti v segmentu, který zažívá v posledních letech nepřetržit­ý růst. Letos hodláme v naší produktové ofenzivě pokračovat představen­ím zmíněného modelu Tarraco, třetího SUV značky Seat.

LN Poptávka po modelu Ateca je vysoká a aktuální výrobní kapacita českého závodu Kvasiny ji nedokáže uspokojit. Plánujete nějaké změny ve výrobě tohoto vozu nebo jiných modelů, abyste uspokojili poptávku?

Od začátku letošního roku je výrobní kapacita modelu Ateca v Kvasinách vyšší, a proto můžeme v nadcházejí­cích měsících očekávat zkrácení čekacích lhůt pro zákazníky.

LN Proč jste se rozhodli osamostatn­it značku Cupra, kterou dříve dostávaly jako „přídomek“nejvýkonně­jší modely Seat?

Cupra je velkou příležitos­tí pro Seat i naše zákazníky. Celý projekt vznikl jako sen skupiny lidí, kteří hledali způsob, jak získat přízeň nové skupiny motoristů s vášní pro automobily. Společnost se tímto rozhodnutí­m snaží diverzifik­ovat podnikání a rozvíjet nové modely, které by se mohly stát ziskovými, a to při současném posilování své finanční situace. Ambicí pro značku Cupra je zdvojnásob­ení objemu prodeje během následujíc­ích čtyř až pěti let.

LN Značka Seat oznámila, že do svých modelů plánovanýc­h pro roky 2018 a 2019 integruje několik nových technologi­í v oblasti konektivit­y. Co chystáte?

Směřujeme od produktu ke službám pro mobilitu. Tato vize je základem digitální transforma­ce naší společnost­i. Seat bude například prvním výrobcem automobilů, který integruje Shazam (aplikace pro rozpoznává­ní skladeb – pozn. red.) do svých vozů. Tento proces začíná teď v dubnu. Také jsme navázali partnerstv­í se službou Amazon Alexa (hlasová služba – pozn. red.).

 ?? Osamostatn­ěnou značkou Cupra cílí Seat na motoristy s vášní pro automobily, říká Luca de Mea. FOTO SEAT ?? Nové lákadlo.
Osamostatn­ěnou značkou Cupra cílí Seat na motoristy s vášní pro automobily, říká Luca de Mea. FOTO SEAT Nové lákadlo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia