Lidové noviny

Brno se přiblížilo k titulu. Vede 2:1

- TOMÁŠ ZATLOUKAL

PRAHA Kapitán Komety Brno Leoš Čermák předvedl mazácký manévr a přiblížil svůj tým k obhajobě mistrovské­ho titulu.

„Byl to těžký zápas, dobře jsme začali, pak jsme ale hráli lehkovážně. Se štěstím jsme to překlopili na svoji stranu,“hodnotil.

Oceláři od něj ve 47. minutě očekávali střelu, vydali se ho ve dvou strážit, jenže brněnský lídr je zaskočil chytrou přihrávkou na zcela volného Vincoura, jemuž už stačilo doklepnout puk do odkryté branky. 3:2!

„Ten gól nás potopil. Do té doby jsme byli na koni,“mrzelo třineckého útočníka Davida Ciencialu. Byl to klíčový moment střetnutí, protože Třinec ze závěrečnéh­o tlaku vyrovnávac­í branku nevytěžil. Možná i proto, že si při hře bez brankáře sám zkomplikov­al situaci, když hrál v sedmi a byl za to potrestán vyloučením.

Brno tak potřebuje už jen dvě výhry a získá rekordní, třinácté zlato z nejvyšší tuzemské hokejo- vé soutěže (odpoutalo by se tak od Jihlavy).

Další krok může udělat už dnes na domácím ledě.

V DRFG Areně padla Kometa v letošních vyřazovací­ch bojích jen jedinkrát, ve čtvrtém semifinále s Plzní.

Oceláři se za výkon ve třetím finálovém mači rozhodně nemusí stydět, na střely zvítězili 27 ku 18. Často měli více ze hry, vytvořili si velmi slibné příležitos­ti.

Jejich elán ale zadusily nedostatky v obranné činnosti, viditelné především při akcích Čermáka a také juniora Luboše Horkého, jemuž se podařilo dát první gól v extraligov­ém play off ve své kariéře.

Byli pod tlakem, čelili velkému náporu Třince. Hokejisté Brna ale obstáli a ve třetím finále extraligov­ého play off slaví těsný triumf 3:2. Vítězný gól dal Tomáš Vincour, Oceláře poté potopilo špatné střídání při hře bez gólmana – na ledě jich bylo sedm. Kometa se v sérii o Masarykův pohár ujala vedení 2:1 na zápasy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia