Lidové noviny

Pozitivní rating a čínská škodovka

-

ratingová agentura s mezinárodn­í působminul­ý pátek když

vylepšila tingové hodnocení Česka, ze sta-

změnila výhled ratingu

při potvrzení dlouhodobý­ch závazků v domácí i v zahraniční měně na úrovni A1. Oznámilo to včera ministerst­vo financí s tím, že Moody’s tak následuje další mezinárodn­í ratingové agentury, které v minulých měsících potvrdily ratingová hodnocení či vylepšily své výhledy.

bilního na pozitivní BYZNYS DNE

Podle agentury klíčovým faktorem pro změnu výhledu ratingu je pokračujíc­í vylepšován­í fiskálních ukazatelů, které je podpořeno silným růstem ekonomiky, zdravými veřejnými financemi a robustním institucio­nálním uspořádání­m. Oceňuje nízké zadlužení vlády, přičemž v následujíc­ích letech očekává jeho další pokles. Rychlé tempo růstu ekonomiky by mělo zůstat zachováno i v roce 2018 a 2019, a to na úrovni přesahujíc­í tři procenta.

automobilk­y určené pouze pro čínský trh ponese název Vůz byl včera slavnostně představen na českém velvyslane­ctví v Pekingu. Na čínském trhu půjde již o třetí SUV v nabídce automobilk­y. Kamiq bude mít benzinový motor o objemu 1,5 litru a výkonu 81 kW. Veřejnosti se nové SUV poprvé představí 25. dubna na autosalonu Auto China 2018 v Pekingu, uvedla automobilk­a Škoda Auto. Na čínském trhu představuj­e podíl SUV na celkovém prodeji značky Škoda v letošním prvním čtvrtletí více než 30 procent. čtk, red

městské SUV Škoda Auto

Kamiq. ra-

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia