Lidové noviny

Kolegové pracují za zraněného

-

PRAHA Absolutně bezkonflik­tní, milý kluk, jenž zodpovědně vykonával svou práci. Tak popisuje číšníka, kterého v sobotu brutálně napadla skupinka Nizozemců, jeden z jeho šéfů. Otec tříletého dítěte skončil s vážnými poraněními hlavy v nemocnici, má zlomenou čelist, podstoupil operaci oka, ale v současnost­i by měl být ve stabilizov­aném stavu.

„Skupina začala rozkopávat zahrádku a plivat po ostatních hostech, kteří se je snažili slovně uklidnit. Při požádání skupi- ny o odchod z restaurace vypukla rvačka,“líčí incident Stefan Savič ze společnost­i Kogo, do níž restaurace Polpo náleží.

Část skupiny, která svou fotografii na sociálních sítích doplnila titulkem přeložitel­ným jako „nabouchaná hlídka“, pak podle Saviče pěstmi zaútočila na jednoho ze zaměstnanc­ů. Kolega, který se ho zastal, vzápětí skončil bezvládně na zemi, kde ho útočníci ztloukli a zkopali.

V podniku pracuje přibližně osm let. „Je to strašně milý kluk, který zodpovědně odvádí svou práci. Má vůdčí povahu, proto je také vedoucím své směny,“říká Savič. Dodává, že zraněný číšník neměl nikdy žádný konflikt.

Zároveň tvrdí, že s tak surovým incidentem se ještě nesetkal. V šoku jsou i ostatní zaměstnanc­i restaurace. Vedení jim nabídlo, aby si po incidentu vzali volno, ale odmítli. „Naopak sami přišli s tím, že zadarmo pokryjí směny hospitaliz­ovaného kolegy. Výplata tak přijde zraněnému v plné výši,“říká Stefan Savič. rsa

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia