Lidové noviny

Špinavé peníze a ruské hranolky

-

podle níž by banky, spořitelní a úvěrová družstva nebo platební společnost­i musely poskytovat správcům daně údaje vyplývajíc­í ze zákona

pro mezinárodn­í i tuzemskou správu daní. Vládní novela daňového řádu tak míří k opětovnému posouzení poslancům, kteří mohou horní komoru přehlasova­t. Zamítnutí prosadili v horní komoře senátoři ODS. Odpůrci novely poukazoval­i na to, že jde nad rámec evropské směrnice.

ní špinavých peněz BYZNYS DNE

nejbohatší­ho Čecha Petra Kellnera sta procent akcií

končila nákup strojírens­ké skupiny Škoda Transporta­tion

včetně dalších aktiv souvisejíc­ích s její činností. V souvislost­i s uzavřením transakce udělala několik personální­ch změn ve vedení společnost­i. Petr Brzezina (52) přebírá funkci generálníh­o ředitele a předsedy představen­stva společnost­i, informoval­a včera PPF.

od Moskvy až po Murmansk budou od nynějška

Sankce, které Spojené státy zavedly proti Rusku, totiž americký řetězec restaurací rychlého občerstven­í přiměly používat v Rusku místní brambory. V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl šéf společnost­i McDonald’s Russia Chamzat Chasbulato­v.

racích brambor.

čínský výrobce telekomuni­kačních zařízení

zda hu, včera zamítl předlo- PPF proti pra- do- hranolky v restauMcDo­nald’s

z ruských ministerst­vo spravedlno­sti zkoumá,

Huawei Technologi­es neporušil sankce,

které Washington uvalil na Írán. S odvoláním na nejmenovan­é zdroje o tom včera informoval ekonomický list The Wall Street Journal. Podle něj ale zatím není jasné, jaká obvinění se prověřují ani jak daleko vyšetřován­í postoupilo. Krok amerických úřadů ohrožuje nejen podnikání čínské firmy v USA, už tak dost omezené, ale mohlo by mít dopad i na podstatně větší aktivity v dalších regionech, zejména v Evropě. Minulý týden americké ministerst­vo obchodu zakázalo americkým podnikům prodávat po dobu sedmi let součásti přednímu čínskému výrobci telekomuni­kačních zařízení ZTE. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia