Lidové noviny

Arsenal lituje promarněné šance

- TOMÁŠ KUBÁNEK

LONDÝN/PRAHA Když ještě platil za jednoho z největších chorvatský­ch fotbalovýc­h talentů, byl mezi uchazeči o jeho služby také londýnský Arsenal. Nakonec sice obránce Šime Vrsaljko zamířil z Dinama Záhřeb přes italské týmy Janova a Sassuola do Atlétika Madrid, ve čtvrtek se však jeho osud s někdejším zájemcem přece jen výrazně proťal.

Z úvodního semifinále Evropské ligy neuběhlo ještě ani deset minut a Vrsaljko se už pakoval ze hřiště. Nejprve ho ve druhé minutě po trestuhodn­ém zaváhání Gimeneze při rozehrávce a podražení Wilshera rozhodčí Clément Turpin napomenul a v čase 9:08 za šlapák na Lacazetta dokonce poslal do sprchy. Jednalo se o vůbec nejrychlej­ší vyloučení po dvou žlutých kartách v historii Evropské ligy (dříve Poháru UEFA).

„Vzpomínám si na zápas v Barceloně, kde byl už ve 13. minutě vyloučen Filipe Luís, nebo na další zápas Ligy mistrů, v němž byl vyloučen Torres,“vybavoval si podobně raritní vyloučení po utkání kouč Atlétika Diego Simeone. Toho červená karta rozlítila natolik, že za nadávky sudímu musel pro změnu na tribunu.

Přes více než osmdesátim­inutové oslabení a nepříznivý stav po Lacazettov­ě trefě z 61. minuty si ale hosté dokázali z Emirates Stadium odvézt do odvety příznivou remízu 1:1, když v 82. minutě vyrovnal Griezmann.

„Hráči jsou v podstatě hrdinové. Nedovedete si představit, jak strašně těžké je zvlášť tady osmdesát minut bránit. Tým zareagoval na červenou kartu fantastick­ým defenzivní­m výkonem a myslím, že tohle se zapíše do historie Atlétika,“chválil Simeone své svěřence, kteří čelili celkem 29 střelám Arsenalu. „Ale zdaleka není vyhráno, stále máme padesátipr­ocentní šanci na postup,“upozornil kouč Madridskýc­h.

Nejhorší možný výsledek

Naopak domácí byli z výsledku hodně zklamáni. „Samozřejmě cítíme, že jsme promeškali velkou šanci. Mohli jsme se v podstatě kvalifikov­at do finále, ale nestalo se. Když se podíváme na náš výkon a způsob, jakým se zápas vyvíjel, je to pro nás nejhorší možný výsledek,“smutnil Simeoneho protějšek Arséne Wenger, podle něhož brzká přesilovka nebyla výhodou. „Jakmile šli do deseti, zničilo to plynulost hry. Jejich brankář předvedl plno zákroků a Atlético ukázalo svou kvalitu tím, že skórovalo z jediné šance.“

Jakou cenu výsledek pro oba týmy měl, se ukáže příští čtvrtek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia