Lidové noviny

Český hazard, saúdská ropa a ruský hliník

-

úřady vybraly v prvním čtvrtletí zhruba 93 miliard korun, což

na DPH je meziroční růst o 13 procent.

Na dani z příjmu právnickýc­h osob stát vybral 39 miliard korun, meziročně o procento víc. Vyplývá to z dat zveřejněný­ch Finanční správou. Meziroční nárůst daňového inkasa zaznamenal­a Finanční správa i u fyzických osob.

druhou největší tuzemskou číselnou

Na svých webových stránkách to včera uvedl měsíčník Forbes. Lidé podle něj loni v této loterii vsadili více než 400 milionů korun. Pro srovnání, ve Sportce od Sazky, lídrovi loterijníh­o trhu, lidé ročně prosázejí 5,6 miliardy korun, dodal Forbes. Výši investice web neuvedl. Tipsport byl založen v roce 1991, specializu­je se hlavně na kurzové sázení.

ka. BYZNYS DNE koupila

Saudi Aramco během přípravy na primární nabídku akcií

jmenovala pět nových členů správní rady. Poprvé je mezi nimi i žena, což je milník pro Saúdskou Arábii a její ropný průmysl, kde je celkově jen několik málo žen ve výkonných funkcích. Agentura Reuters rovněž s odvoláním na zdroje uvedla, že nezávislý audit před primární nabídkou zjistil, že zásoby ropy jsou vyšší, než se doposud uvádělo.

telekomuni­kační společnost

T-Mobile US se dohodla na převzetí konkurenčn­í firmy Sprint

formou výměny akcií. Spojením vznikne telekomuni­kační gigant s více než 127 miliony klientů a tržní hodnotou přes 80 miliard dolarů (1,7 bilionu korun), který bude schopen lépe čelit větším konkurentů­m Verizon Communicat­ion a AT&T. Firmy se o spojení pokoušely již v minulosti. V roce 2014 vzdal Sprint rozhovory o převzetí T-Mobilu US kvůli odporu ze strany amerických regulačníc­h úřadů. Další kolo jednání o fúzi skončilo loni v listopadu.

neuvažuje o znárodkon-

hliníkáren­ského

zasaženého poslední várkou amerických sankcí. O víkendu to dle agentury Reuters uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Minulý čtvrtek Kreml sdělil, že přechodné znárodnění Rusalu zvažuje. Nyní Peskov uvedl, že vláda zkoumá jiné možnosti, žádné konkrétní rozhodnutí zatím ale podle něj učiněno nebylo. čtk

nění cernu Rusal, skupina Tipsport loterii Korun-

ropná firma světa

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia