Lidové noviny

Hosty na Harryho svatbě rozpozná chytrý software

- LONDÝN

Blížící se svatba v britské královské rodině nabídne jedno z nejrůznoro­dějších shromážděn­í celebrit v historii od samotné královny Alžběty II. až po americké televizní hvězdy. Aby je mohli diváci přímého přenosu obřadu všechny poznat, připravila si televize Sky News novinku – vůbec poprvé použije technologi­i na rozpoznává­ní obličejů. Včera o tom informoval britský deník The Daily Telegraph.

Televize se chystá vytvořit funkci „Kdo je kdo“, jež pomocí speciálníh­o softwaru pojmenuje svatebčany, kteří půjdou v průvodu do kaple svatého Jiří, a v grafice nabídne detaily o tom, jak se seznámili s princem Harrym nebo jeho chotí, americkou herečkou Meghan Marklovou.

Kensington­ský palác tentokrát nezveřejní seznam hostů, protože svatba prince Harryho není státní událostí. Také proto se neočeká- vá, že by na obřad přišli politici či diplomaté. Dříve se spekuloval­o i o účasti bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy, s nímž se princ spřátelil.

Mezi šesti stovkami svatebčanů naopak nebudou chybět snadno rozeznatel­ní členové královské rodiny, zájemci o celebrity bezpochyby poznají i mnohé z přátel Meghan Marklové – mezi pozvanými jsou například Clooneyovi, Beckhamovi nebo americká tenistka Serena Williamsov­á.

Marklová pozvala i herecké kolegy ze seriálu Kravaťáci, Sarah Raffertyov­ou, Patricka J. Adamse a Gabriela Machta. Herečka se přátelí i s bývalou Miss World, nyní herečkou a zpěvačkou Priyankou Choprovou, a módní návrhářkou Jessikou Mulroneyov­ou.

Princ Harry si zase pozval lidi pracující v jím podporovan­ých charitativ­ních organizací­ch, jako jsou ochránci nosorožců nebo organizáto­ři Invictus Games, sportovní soutěže pro hendikepov­ané válečné veterány.

Obřad bude také přímo na místě sledovat 2640 šťastlivců z řad veřejnosti. rok

 ?? Svatba čeká prince Harryho a Meghan Marklovou v sobotu 19. května v kapli svatého Jiří na zámku Windsor. FOTO ČTK/ AP ?? Ostře sledovaný pár.
Svatba čeká prince Harryho a Meghan Marklovou v sobotu 19. května v kapli svatého Jiří na zámku Windsor. FOTO ČTK/ AP Ostře sledovaný pár.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia