Lidové noviny

Bazény odsávají vodu a bitcoin jako jed

-

loni podle statistiků meziročně vzrostla o 0,4 litru, tedy 0,7 procenta, na 88,7 litru vody na člověka a den. Spotřeba stoupá již několik let, na minimu byla v roce 2013, kdy domácnosti odebraly 87,1 litru na osobu a den.

tech vody v domácnos-

I nyní jde však stále zhruba o poloviční hodnoty proti spotřebě na konci 80. let, kdy se pohybovala kolem 170 litrů denně. Podle agrárního analytika Petra Havla se mohlo na mírně vyšší spotřebě v posledních letech podepsat suché a teplé počasí, kdy si lidé na- pouštějí v létě bazény. V Česku je bazén na každé třetí zahradě u rodinného domu či chaty, což je světový unikát.

BYZNYS DNE vyzvali firmy Uber a Taxify k zastavení činnos-

do doby, dokud nebudou jejich řidiči dodržovat zákonné podmínky. Vyplývá to z pondělního prohlášení Sdružení českých taxikářů. Firma Uber minulý týden podepsala memorandum s vládou, podle něhož budou

ti

muset její řidiči splňovat podmínky pro běžné taxikáře včetně licence či zkoušky z místopisu. Podle taxikářů to však nestačí a řidiči Uberu by měli mít i taxametry.

z nejbohatší­ch mužů planety,

Warren Buffett a Bill Gates,

se přidali ke kritikům kryptoměny bitcoin. Buffett v pondělním rozhovoru pro televizní stanici CNBC charakteri­zoval bitcoin jako obrovský jed na krysy. Gates ho označil za aktivum, které nic nevyrábí, a dodal, že pokud by mohl, sázel by proti bitcoinu. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia