Lidové noviny

Barcelona uštvala Griezmanna. Definitivn­ě?

- ANTONÍN VAVRDA

PRAHA K nejžádaněj­šímu zboží na současném fotbalovém trhu patří Francouz Antoine Griezmann, hrající v dresu španělskéh­o Atlétika Madrid. Jenže dlouho by tomu tak být už nemělo. Za 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy korun) jej vykoupí ze smlouvy konkurenčn­í Barcelona.

Sedmadvace­tiletý francouzsk­ý ofenzivní šikula je na barcelonsk­ém seznamu posil vlastně už od loňského roku. Nelze se divit – jde o jedno z nejlepších křídel, případně útočníků ve španělské La Lize.

V létě ještě na přestup nedošlo. Atlético Madrid, v současné chvíli druhý tým ligy právě za dosud neporaženo­u Barcelonou, si následně na chování rivala, který pokračoval v námluvách i po konci přestupníh­o termínu, stěžovalo u FIFA. Griezmann má totiž v klubu platnou smlouvu do 30. června 2022.

Jenže ve Španělsku je tradicí dávat do kontraktů také výstupní klauzuli. Ta u rodáka z Mâconu je 100 milionů eur...

A katalánský gigant je nyní ochoten ji zaplatit. Alespoň podle prezidenta klubu Josepa Marii Bartomeua, který se měl setkat s hráčovým agentem.

Funkcionář­ova slova řádně namíchla vedení Atlétika. „Už jsme z toho jejich chování pořádně otrávení. Mluvit o budoucnost­i hráče s platným kontraktem jen pár dní před finále Evropské ligy ukazuje naprostý nedostatek respektu k Atlétiku a jeho příznivcům,“uvedl pro klubové stránky výkonný ředitel Miguel Ángel Gil Marín.

Celek ze španělské metropole čeká příští středu boj o trofej ve druhé nejprestiž­nější evropské klubové soutěži proti Marseille.

„Už jsem to Bartomeuov­i řekl před několika měsíci, že ohrožují integritu soutěže, když nahánějí jednoho z nejlepších hráčů soupe- ře v boji o titul,“přidal Gil Marín.

Jeho postoji se nelze příliš divit, Griezmanno­vi dokonce píší esemesky samotní hráči Barcelony, celý příběh nabral obrátky minulý týden, poté, co bylo jasné, že v katalánské­m celku skončí po sezoně legenda Andrés Iniesta.

Zástupci španělskéh­o mistra se prý následně sešli s Griezmanno­vou sestrou Maud, která funguje jako jeho mediální poradkyně.

Důvod byl nasnadě. Přesvěd- čit Griezmanna k přestupu. Dle všeho tah vyšel, krátce po této schůzce Bartomeu oznámil, že Barcelona francouzsk­ého reprezenta­nta vykoupí a udělá z něj šestého nejdražšíh­o fotbalistu planety.

A to ještě před startem světového šampionátu v Rusku, kde by měl být Griezmann tahounem výběru ze země galského kohouta. Jak totiž on sám nedávno prohlásil, chce jet na turnaj s čistou hlavou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia