Lidové noviny

Nesplacená Poldi a zánik Aeroholdin­gu

- Burzovní poznámka straně 10

ve stanoveném termínu nezaplatil za zkrachoval­ou kladenskou huť Poldi.

Dubnová dražba firem Poldi a Poldi Trade je zmařená,

tudíž oznámil včera insolvenčn­í správce Adam Sigmund. „Věc konzultuje­me s věřiteli a budeme postupovat podle jejich přání buď opakovanou dražbou, nebo prodejním tendrem,“uvedl Sigmund.

BYZNYS DNE

Podnik, který je částí někdejšího rozsáhlého koncernu, je od loňského prosince v konkurzu a zaměstnanc­i dostali výpovědi. Vydražitel, jímž byla společnost Compagnia del mediterran­eo Steel se sídlem v Brně, měl za huť zaplatit 261 milionů korun. Podle údajů z obchodního rejstříku firma vznikla letos 2. března a předmětem její činnosti je správa vlastního majetku. Dražební jistota byla 17 milionů korun a vydražitel měl zbytek doplatit do pondělí, což se ale nestalo.

Aeroholdin­g a Letiště Praha se spojí do jedné fir-

Letiště Praha se stane nástupnick­ou společnost­í a Český Aeroholdin­g skončí.

Fúzi obou společnost­í má dnes projednat vláda. Letiště Praha bylo klíčovým aktivem Českého Aeroholdin­gu. Ten dosud fungoval jako vlastník veškeré letištní infrastruk­tury, zatímco Letiště Praha mělo na starosti chod letiště. Ke spojení obou firem má dojít zpětně k 1. lednu 2018, fúze pak bude zapsána k 1. srpnu do obchodního rejstříku.

v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o 2,9 procenta a

v Británii

jejich růst poprvé za více než rok předstihl inflaci.

Ta ve stejném období činila 2,7 procenta. Oznámil to včera britský statistick­ý úřad. Růst inflace začal předbíhat růst mezd loni v únoru, což mělo značný dopad na příjmy obyvatelst­va. Míra nezaměstna­nosti mezitím klesla na 4,2 procenta, což je nejníže od roku 1975.

novém trhu pražské burzy Start

se v upisovacím 14denním období upsal plný objem akcií společnost­i Fillamentu­m a více než 30 procent požadované emise akcií firmy Prabos Plus. Naopak se neupsal požadovaný minimální objem akcií společnost­i Primoco UAV, která tak zatím nebude na Start zařazena. Oznámily to společnost­i, které se úpisu zúčastnily. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia