Lidové noviny

Je jasno. Neymar šampionát stihne

-

PRAHA Spekulace jsou u konce. Nejdražší fotbalista historie Neymar pojede na mistrovstv­í světa v Rusku, které začíná už 14. června. Velmi reálně přitom hrozilo, že o blížící se akci hvězdný Brazilec kvůli vážnému zranění nohy přijde. Trenér Tite šestadvace­tiletého útočníka Paris Saint-Germain zařadil do konečné nominace reprezenta­ce.

„Sobotní vyšetření ukázalo, že zlomenina zánártní kosti už poměrně dobře srostla,“potvrdil lepšící se Neymarův stav pařížský celek na svém webu.

PSG i bez zraněného Neymara, který si na začátku jarní části sezony poranil kotník a zlomil nártní kost, získal titul ve francouzsk­é lize. Dubnových oslav se ale Brazilec ještě neúčastnil.

Představit­elé Paris Saint-Germain také oznámili, že Neymar již v neděli začal trénovat s míčem.

Z tradičních opor v brazilském výběru chybí pouze zraněný bek Dani Alves a stoper David Luiz.

Střelec Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hrá- čem historie, se zranil na konci února při ligovém zápase s Marseillí.

Jistota i nový trenér

Fanoušky Paris Saint-Germain vedle úspěšné rekonvales­cence potěšil i svou poslední zprávou na sociální síti Twitter, v níž zavrhl jakékoliv diskuse o svém možném přestupu do Realu Madrid.

„Jsem pyšný, že budu oblékat tento dres a i nadále vám budu rozdávat radost,“zareagoval na spekulace Neymar s fotografií, na které je v barvách PSG. S představit­e- li „Bílého baletu“se přitom údajně už v prosinci sešel fotbalistů­v otec, jenž je i jeho agentem.

Jasno má pařížský tým i v otázce trenéra: tím bude v nové sezoně bývalý lodivod Dortmundu Thomas Tuchel, o jehož služby se ucházel třeba i londýnský Arsenal, s klubem podepsal dvouletou smlouvu. Na lavičce nahradí Španěla Unaie Emeryho.

„Jsem nadšený, že se přidávám k týmu světové extratřídy, jakým Paris Saint-Germain je,“řekl čtyřiačtyř­icetiletý německý trenér. spo

 ?? Neymar již trénuje na MS FOTO AP ??
Neymar již trénuje na MS FOTO AP

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia