Lidové noviny

Zázemí máme, ale najít gynekologa se nedaří

-

Naše obec se nachází na pomezí Moravského krasu. Z centra se občan dostane domů autobusem i autem za 15 minut. Dopravní obslužnost je velmi slušná, autobusy jezdí často i v brzkých ranních a ve večerních hodinách.

Zdravotní středisko bylo postaveno v akci „Z“na konci 80. let. Využíváno je obvodní a dětskou lékařkou, funguje zubní ordinace – stomatolož­ka již chtěla ukončit svou praxi, ale zůstane ještě rok, pak budememuse­t službu personálně řešit. Provozujem­e i lékárnu.

Ještě před dvěma lety u nás jeden den ordinoval gynekolog. Ten však odešel do důchodu. Půl roku se snažila provozujíc­í společ- nost sehnat náhradu – nepovedlo se jí to, a tak nájemní vztah s obcí ukončila.

Rada obce se rozhodla, že do ordinace investuje obecní prostředky. Byla kompletně opravena, udělaly se nové rozvody vody, elektřiny i odpadů. Nové jsou také podlahy a vyměnily se dveře, takže ordinace je opravdu velmi příjemná. Navzdory těmto faktům se obci již několik měsíců nedaří najít gynekologa, uvažujeme i o neurologov­i, aby ambulance byla využita. Inzerujeme na různých místech, nabízíme i obecní byt. Rada chce dát novým lékařům veškeré možné podmínky pro práci. Jsme v tomto velkorysí, obec může finančně pomoci i s odborným vybavením ordinací.

Rádi přivítáme mladé lékaře, kteří začínají kariéru. Jenže přestože naše obec patří k místům s vysokou občanskou vybavenost­í a nacházíme se kousek od Brna, najít nové lékaře se nám zatím nedaří.

 ?? Starosta obce Mokrá–Horákov, ČSSD ?? MOKRÁ–HORÁKOV kraj) (Jihomoravs­ký
Starosta obce Mokrá–Horákov, ČSSD MOKRÁ–HORÁKOV kraj) (Jihomoravs­ký

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia