Lidové noviny

Obamovi budou natáčet dokumenty pro Netflix

- WASHINGTON

Bývalý americký prezident Barack Obama překvapil. Nebude se živit psaním knih nebo přednášení­m, ale stane se z něj producent televizníc­h pořadů. Streamovac­í společnost Netflix v pondělí na svém twitterové­m účtu oznámila, že podepsala s manželi Obamovými několikale­tou smlouvu na výrobu filmů a dokumentů.

Netflix se pochlubil, že seriály, dokumentár­ní seriály, dokumenty a celovečern­í filmy produkovan­é Obamou a jeho manželkouM­ichelle bude moci sledovat 125 milionů diváků ve 190 zemích světa včetně České republiky. „Jsme neuvěřitel­ně pyšní, že si vybrali Netflix jako domov pro své schopnosti vyprávět příběhy,“prohlásil šéf obsahu Netflixu Ted Sarandos.

Barack Obama řekl, že spolu sMichelle „doufají, že budou rozvíjet talentovan­é, inspirujíc­í a kreativní hlasy, které jsou schopny propagovat větší empatii a porozumění mezi lidmi, a pomohou jim sdílet jejich příběhy s celým světem“. Michelle ho doplnila slovy, že se Netflix dobře hodí pro typ příběhů, kterým se chtějí vě- novat a že se těší na začínající spolupráci. Manželé proto spolu s Netflixem založili novou společnost Higher Ground Production­s.

První pořady z dílny této produkční firmy by se měly na Netflixu objevit v květnu příštího roku. Zdroj blízký dohodě uvedl, že by měli manželé Obamovi v některých pořadech vystupovat i osobně.

Podle listu The New York Times, jenž jako první informoval o Obamových jednáních s Netflixem, Obama neplánuje, že by se prostředni­ctvím svých pořadů vypořádáva­l s nynějším pánem Bílého domu Donaldem Trumpem ani se svými politickým­i kritiky.

Filmové produkci se vminulosti věnoval i bývalý viceprezid­ent Al Gore, jehož dokument o globálním oteplování získal dokonce v roce 2007 Oscara. Gore založil i kabelovou televizi, kterou později prodal kanálu al-Džazíra. rok

 ?? První pořady z dílny bývalého prvního páru USA Michelle a Baracka Obamových by se měly na Netflixu objevit za rok. FOTO REUTERS ?? Vypravěči příběhů.
První pořady z dílny bývalého prvního páru USA Michelle a Baracka Obamových by se měly na Netflixu objevit za rok. FOTO REUTERS Vypravěči příběhů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia