Lidové noviny

Byznys vyčítá ministrům pasivitu

-

vlády

přestali jezdit na zahraniční byznysové mise.

Podle podnikatel­ských svazů kvůli tomu mohou české firmy přicházet o exportní i investiční příležitos­ti, protože účast vysokého politika zvyšuje šance na uplatnění na tamním trhu, uvedly včera svazy. Za poslední půlrok letěl s podnikatel­i do ciziny jednou ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, a to do Indie. Podle Úřadu vlády se velké cesty ministrů neplánoval­y, protože kabinet je v demisi.

BYZNYS DNE

R2Gmiliard­áře Oldřicha Šlemra

se dohodla na převzetí firmy z oboru netkaných textilií v USA a Číně. Cena se odhaduje až na 500 milionů dolarů (11 miliard korun), napsal včera server iHNed.cz. Šlo by tak podle něj o rekordní nákup českého investora ve Spojených státech. R2G už ovládá výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens ze Znojma.

First Quality Nonwovens

technologi­cký a zábavní gigant

Sony se dohodl na koupi kontrolníh­o podílu ve vydavatels­tví EMI

Music Publishing zhruba za 2,3 miliardy dolarů (50 miliard Kč). Podle mluvčího bude Sony díky akvizici největším hudebním vydavatels­tvím na světě s více než čtvrtinový­m podílem na trhu, napsala agentura Reuters. EMI, sídlící v Londýně, vlastní práva na zhruba dva miliony písniček, včetně nahrávek legendární britské skupiny Queen, napsal server BBC. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia