Lidové noviny

Mobilní aukce, celní odveta a tučná pokuta

-

kmitočtů pro mobilní sítě 5G

v pásmu 700 MHz, které se uvolní přechodem na televizní standard DVB-T2,

by mohla začít ve druhém pololetí příštího roku

a skončit na začátku roku 2020. Umožní případný vstup čtvrtého mobilního operátora. Vyplývá to ze základních principů aukce, které zveřejnil ČTÚ na svých stránkách. Vedle kmitočtů v pásmu 700 MHz chce úřad nabídnout i frekvence v pásmu 3,5 GHz. Za obě pásma chce kolem osmi miliard korun. Záměr v květnu schválila vláda.

BYZNYS DNE

by mohla zavést předběžná opatření na ochranu svého ocelárensk­ého a hliníkáren­ského průmyslu před levným dovozem ocele původně určené pro USA již v červenci, i když vyšetřován­í bude trvat devět měsíců. Evropská komisařka pro obchod Cecilia Malmströmo­vá to včera řekla agentuře Reuters.

unie

Odvetná cla na americké zboží kvůli zavedení cel na hliník a ocel

by mohla být představen­a už

20. nebo 21. června.

Podle pravidel Světové obchodní organizace může EU zavést dočasná ochranná cla až na 200 dní, pokud předběžně zjistí, že očekávaný růst dovozu by mohl vážně poškodit její odvětví ocele a hliníku. USA začaly 23. března uplatňovat cla ve výši 25 procent na dovoz ocele a deset procent na dovoz hliníku z většiny zemí. Od minulého týdne se cla vztahují i na EU.

banka

Société Générale zaplatí na pokutách více než jednu miliardu dolarů

v USA a ve Francii

(téměř 22 miliard korun) kvůli uplácení libyjských úředníků v éře Muammara Kaddáfího a kvůli manipulací­m s klíčovou mezibankov­ní úrokovou sazbou Libor. Informoval­a o tom včera agentura Reuters. čtk Zpráva o možném spojení Société Générale s UniCredit Group je na stránce vpravo dole

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia