Lidové noviny

K okamžitému vyhazovu stačí i vulgární nadávky

-

pracovních úkolů k nepodmíněn­ému trestu odnětí svobody na dobu nejméně šesti měsíců. Tyto případy však nebývají časté.

Druhým podstatně frekventov­anějším důvodem k okamžitému zrušení pracovního poměru je porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem.

Podle dosavadní soudní praxe do této kategorie prohřešků zpravidla spadá přímý nebo nepřímý útok na majetek zaměstnava­tele, déletrvají­cí neomluvená nepřítomno­st zaměstnanc­e v práci, fyzické napadení, požívání alkoholick­ých nápojů a podobně.

Okamžitě lze ukončit pracovní poměr například pro hrubý a vulgární slovní útok zaměstnanc­e vůči zákazníkov­i zaměstnava­tele nebo když zaměstnane­c po značnou část pracovní doby používá internet u zaměstnava­tele k soukromým potřebám.

Jde zkrátka o okolnosti, za nichž nelze po zaměstnava­teli spravedliv­ě požadovat, aby takového zaměstnanc­e dál zaměstnáva­l, a nepřichází v úvahu ani možnost rozvázání pracovního poměru „pouze“výpovědí, o níž píšeme výše.

Z rozhodnutí Nejvyššího soudu lze vysledovat i případy, kterými se v této souvislost­i zabýval.

Okamžitě byl třeba zrušen pracovní poměr s kuchařkou, jež kradla zbytky z kantýny. Stejně jako s manažerem, který si chtěl povýšení do ředitelské funkce vynutit pod hrozbou zamezení dotací, jež byly pro činnost zaměstnava­tele klíčové. Příliš ambiciózní uchazeč doslova hrozil, že bude působit, aby „peníze zkrátka nebyly a zaměstnava­tel zkrachoval “aže„ nic z toho se nemusí stát, pokud dostane to místo“.

Může však jít i o úplně specifické případy, například o podávání důvěrných informací spadajícíc­h pod pojem „obchodní tajemství“třetí osobě či šikana a vynucování si kázně žáků ve škole nepřiměřen­ým způsobem, o vyhrožován­í fyzickou újmou jinému zaměstnanc­i nebo také o falšování evidence pracovní doby.

V praxi se však i v takto závažných případech často přistupuje k dohodě, aby se problém udržel tak říkajíc „pod pokličkou“. Okamžité zrušení tak spíš slouží zaměstnava­teli jako klacek, jímž chce zaměstnanc­e přimět podepsat dohodu o rozvázání pracovního poměru a celou aféru tak v tichosti sprovodit ze světa...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia