Lidové noviny

Ideově se neshodneme

-

Máme odlišný pohled na zahraniční politiku, říká místopředs­eda Pirátů a jejich favorit na jedničku do eurovoleb Mikuláš Peksa, který se obořil na stranickéh­o kolegu Giuseppa Maiella.

LN Údajně jste pana Maiella nevybíravě tituloval, protože podporoval při nominaci do eurovoleb jiného kandidáta...

Rozhodně to nesouvisí s tím, koho pan Maiello podporuje, či nepodporuj­e. Máme dlouhodobě odlišné pohledy na zahraniční politiku. Jakým způsobem naše ideové rozpory pan Maiello interpretu­je, to je jeho věc. Musíte se ptát jeho, já se to nechystám komentovat.

LN Bylo to skutečně tak, že jste ho nazval s odpuštěním z **** m, což napsal i do evidence kontaktů a schůzek?

Jak říkám, dlouhodobě máme odlišné názory na zahraniční politiku. Pan Maiello má tendenci to interpreto­vat odlišným způsobem. Asi vám k tomu nemám co dalšího říci.

LN Jaký jiný názor zastává, že vás to tak vytočilo?

Znovu, máme odlišné názorové pozice, jakým způsobem by se měla vyvíjet zahraniční politika České republiky. Asi jste schopen dohledat, jakým způsobem se k tomu Maiello stavěl před parlamentn­ími volbami.

LN Co konkrétně vám vadilo?

Nedokázali jsme se shodnout v době, kdy jsem fungoval jako garant zahraniční­ho programu a on obranného. Měli jsme ideové rozpory a ty nadále trvají.

LN V popisu rozhovoru pan Maiello uvedl, že jste pohrozil vyvoláním mediálního pekla proti němu. Co to znamená?

Příslušný rozhovor jsem nekomentov­al a nehodlám komentovat nad rámec toho, co již bylo řečeno. Žádné mediální peklo jsem vůči němu nevyvoláva­l. Pan Maiello řeší s médii věci způsobem, jakým je řešit chce. Nevím, jestli vás informoval on, nebo někdo jiný, já jsem LN nekontakto­val. sha

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia