Lidové noviny

„Korda slam“. U protinožců vyhrála už také Nelly

- BOCA RATON

Bývalý tenista Petr Korda o víkendu skoro nespal. Na dálku z Floridy sledoval své děti, především pak dceru Nelly, která zvítězila na golfovém Australian Open, čímž zkompletov­ala takzvaný „Korda Slam“.

Vedle Kordy a jeho dcery Nelly se na australské­m území dočkaly titulů i další dvě jeho děti. Starší dcera Jessica slavila v Austrálii před sedmi lety také triumf na LPGA a syn Sebastian loni vyhrál juniorku na tenisovém Australian Open.

„Uchováme si to s láskou v paměti po zbytek života,“řekl Korda agentuře Reuters.

Kordův triumf na tenisovém Australian Open dělí od nedělní výhry Nelly přesně jednadvace­t let. „Je to velice unikátní věc, jako Blackjack,“přirovnal Korda situaci k oblíbené karetní hře v Česku zvané Oko bere, ve které je třeba dosáhnout součtu jednadvace­t.

Cestu dvacetilet­é Nelly sledoval na dálku. „Z osmačtyřic­eti hodin jsem spal tak dvě,“řekl Korda. Zároveň totiž hltal skóre syna Sebastiana ve finále turnaje v Turecku dotovaného částkou 15 tisíc dolarů. „Prohrál 3:6 ve třetím setu, ale je to skvělý výsledek,“řekl někdejší druhý hráč světa, jehož syn je aktuálně na 520. místě žebříčku.

Korda stejně jako předloni pro česká média i nyní opakoval, že s manželkou Reginou, bývalou 26. tenistkou světa, na děti netlačili. „Učili jsme je všechny možné sporty. Jessica si vybrala golf, Nelly to měla jednodušší a šla v jejích šlépějích. Navzájem se motivují, ale když se jedné nedaří, trápí to i tu druhou.“

V poslední době se Korda hodně snaží pomoci osmnáctile­tému Sebastiano­vi s přechodem z juniorů mezi muže.

„Když máte malého ptáčka, snažíte se mu pomoct vyletět z hnízda. Nepotřebuj­e moji pozornost, ale čas,“řekl Korda.

Úspěch rodiny je evidentní. Rodiče jsou podle Kordových slov dětem vždy k dispozici, nenutí jim ale své rady za každou cenu. „Zodpovíme každou otázku, když potřebují. Nakonec tomu říkám rodinný recept,“řekl jednapades­átiletý Korda. čtk

 ?? FOTO ARCHIV S. KORDY ?? Zleva seshora dolů: Petr Korda, Sebastian, Jessica a Nelly
FOTO ARCHIV S. KORDY Zleva seshora dolů: Petr Korda, Sebastian, Jessica a Nelly

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia