Lidové noviny

Zeman přijde obdarovat Soukupa

- TOMÁŠ TOMÁNEK

PRAHA Ve své televizi Barrandov pravidelně uvádí rozhovory s prezidente­m Milošem Zemanem. Tentokrát ale Jaromír Soukup uvítá hlavu státu jako čestného hosta na oslavě svých padesátin. Kulaté narozeniny mediálního magnáta připadají právě na dnešek. Jak LN zjistily, oslava se uskuteční v podvečer v pražské restauraci Soho a prezident je mezi pozvanými. Na otázku, jestli se zúčastní, odpověděl jeho mluvčí Jiří Ovčáček stručně: „Ano.“

Hradní pán má pro „svého“televizníh­o moderátora připravený i dárek. O co půjde, však tají. „To je samozřejmě překvapení,“podotkl Ovčáček.

Jeden předčasný dar si ale Soukup dal o den dřív. Včera večer totiž rozšířil téměř nekončící počet pořadů, které na TV Barrandov sám moderuje, o další. Tentokrát se jmenuje Osudové okamžiky a rodák z Mariánskýc­h Lázní v jeho prvním díle vyzpovídal moderátora své vlastní televize Jana Musila.

Politika i showbyznys

Mezi dalšími hosty párty v pražském Podolí budou známé postavy ze showbyznys­u a televizníc­h obrazovek. Při minulé oslavě Soukupovi přáli třeba herci Marek Vašut a Martin Dejdar, přišel i zpěvák Daniel Hůlka, který nechybí rovněž na párty pořádaných Zemanem.

Podle informací LN rozesílal svérázný moderátor Soukup pozvánky i poslancům. Politiky si ostatně zve do svých debat. Nejčastějš­ím hostem v soukromé televizi je lídr SPD Tomio Okamura. Nemělo by proto překvapit, pokud se na narozenino­vém večírku také objeví.

Soukup se dlouhodobě netají politickým­i ambicemi. Nedávno je oprášil, když oznámil založení strany List Jaromíra Soukupa. S ní by mohl kandidovat už v jarních evropských volbách, které se kvapem blíží. Jeho konkrétní politické plány ale nejsou zatím známé. Společná narozenino­vá fotka s prezidente­m Zemanem by pro mediálního podnikatel­e ovšem mohla sloužit jako potvrzení nadstandar­dních vztahů s Pražským hradem.

Vlastník významné mediální agentury Médea jinak ale neprožívá úplně klidné období. Deník N před několika dny upozornil, že měl Soukup utajenou firmu na Kypru, přes niž protékaly stovky milionů korun z jeho českých společnost­í. Magnát přitom v jednom ze svých mnoha pořadů nedávno pranýřoval právě firmy, které využívají výhody daňových rájů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia