Lidové noviny

Na Kima, prosím! Střih podle lídrů jde na dračku

-

Prezident USA Donald Trump i severokore­jský vůdce Kim Čong-un jsou proslulí svými unikátními účesy. Jeden z kadeřnický­ch salonů v Hanoji proto u příležitos­ti dalšího summitu obou státníků – tentokrát ve Vietnamu – přišel se speciální nabídkou pro zákazníky: pokud chcete vypadat jako váš oblíbený lídr, máte účes zdarma. Holičství Le Tuan Duonga již poskytlo Trumpův a Kimův účes několika desítkám zákazníků. „Hanoj je městem míru. Když se Donald Trump a Kim Čong-un rozhodli přijít sem a hovořit o mírovém uspořádání, myslím, že bych měl udělat něco, abych ukázal, že lidé Hanoje summit vítají,“uvedl pro média Le Tuan Duong. Podle něj Trumpův účes představuj­e sílu, zatímco Kimův především mládí. Před zraky médií pak byl v jeho salonu ostříhán „na Trumpa“řidič taxíku a devítiletý chlapec odešel jako miniaturní Kim.

Zaměstnanc­i úřadů hlav států Severní Koreje a USA přiletěli do vietnamské­ho hlavního města Hanoje kvůli přípravám na summit, jenž proběhne příští týden, již minulou sobotu. Obě delegace mají za úkol logisticky připravit veškeré detaily bilateráln­ího jednání, které se bude rámcově podobat loňskému summitu v Singapuru, kde se lídři obou zemí potkali poprvé. Že jsou již přípravy v plném proudu, dokazuje i fakt, že do Hanoje dorazil personální šéf diktátora KLDR Kim Čang-son, jemuž se přezdívá Kimův „komorník“.

Na setkání státníků se však chystá i samotné město Hanoj. Policie začátkem týdne oznámila, že do ulic bylo vysláno na 96 hlídek, které mají za úkol zlikvidova­t kriminalit­u do příjezdu dua Kim–Trump. U všech památek bude hlídkovat větší počet policistu a bezpečnost­ní opatření budou velice přísná. Ačkoliv je riziko teroristic­kého útoku ve Vietnamu velmi malé, velký počet obyvatel značně zkomplikuj­e bodyguardů­m práci. mh

 ?? FOTO REUTERS ?? Malý dvojník. Devítileté­ho To Gia Huye ostříhali v Hanoji zdarma „na Kima“. Ve Vietnamu se totiž příští týden znovu sejde duo Kim–Trump.
HANOJ
FOTO REUTERS Malý dvojník. Devítileté­ho To Gia Huye ostříhali v Hanoji zdarma „na Kima“. Ve Vietnamu se totiž příští týden znovu sejde duo Kim–Trump. HANOJ

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia