Lidové noviny

Plán na přestavbu Letné rozzlobil fanoušky

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

PRAHA Katastrofa, ohavnost, znesvěcení svatostánk­u. Projekt jako z 90. let minulého století. Taková slova od fanoušků fotbalové Sparty padají na adresu autora plánu rekonstruk­ce stadionu na Letné, jejíž vizualizac­i klub včera přiznal na svém webu.

Část jižní tribuny za brankou (na snímku) směrem k Letenské pláni, kde je dnes mimo jiné sektor domácích vlajkonošů, by se podle návrhu od společnost­i Pelčák a Partner Architekti měla změnit na čtyřpatrov­ou administra­tivní budovu nad střechou současných ochozů stadionu. Sloužit má nejen klubovým účelům, ale také pro ty komerční. V přízemí by se měly vyskytovat vedle vstupních bran rovněž obchody. Dále fanoušci kritizují jeden ze spojovacíc­h sloupů za brankou.

Zamýšlená modernizac­e této tribuny by pravděpodo­bně znamenala další zmenšení divácké kapacity, která aktuálně činí 18 887 míst. Náhradu by mohlo přinést snížení úrovně hřiště a vybudování nové první řady všech čtyř tribun.

Podle vedení Sparty se však fanoušci nemusejí „bát“, protože o realizaci návrhu se ještě nerozhodlo. „Vedení jej bude teprve projednáva­t,“řekl mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík. „Vedení Sparty dlouhodobě uvažuje o rozvoji Generali Areny a přebudován­í některých částí stadionu, které by mělo navázat na rekonstruk­ci hlavní tribuny. Představen­stvo proto zadalo vypracován­í studie přestavby jižní tribuny. Důležitým aspektem uvažované rekonstruk­ce by byl fakt, že by klub posílil po ekonomické stránce i jinou cestou, než je finanční podpora ze strany majitele,“stojí na webu Sparty.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia