Lidové noviny

Na Szigetu zahrají The National

-

BUDAPEŠŤ Hudební festival Sziget, který se uskuteční ve dnech 7. až 13. srpna na ostrově Óbudai uprostřed maďarského hlavního města, oznámil další várku účinkující­ch letošního ročníku včetně zbývajícíc­h jmen headlinerů. Hlavním nově oznámeným jménem jsou The National, kteří patří mezi historicky nejúspěšně­jší americké hudební skupiny. Na svém kontě mají sedm alb, z nichž hned čtyři zařadil magazín NME na seznam TOP 500 alb všech dob. The National se na Szigetu 2019 představí jako hlavní hvězda v sobotu 10. srpna.

K dalším headlinerů­m patří držitel Grammy za elektronic­kou hudbu Mura Masa a také miláček dámského publika, zpěvák a klavírista Tom Odell. Pamětníky vzniku indierocko­vé hudební scény nepochybně potěší mezi účinkující­mi jméno stylotvorn­ého kytaristy Johnnyho Marra, spoluzakla­datele kultovní britské skupiny The Smiths, který je v současné době na sólové dráze. Ti všichni doplní programovo­u soupisku letošního Szigetu, na níž nejvíce září jména Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, Kodaline, Chvrches nebo Jungle.

Přestože festival zatím zveřejnil jen část programu, fanoušci podle pořadatelů projevují extrémní zájem o vstupenky. Například hned na první den festivalu jsou již jednodenní vstupenky vyprodány, takže Eda Sheerana a další umělce, kteří vystupují ve středu 7. srpna, už bude možné vidět pouze s permanentk­ou. K dispozici jsou tří-, pěti- a sedmidenní v aktuálních cenách 209, 289 a 329 eur, přičemž jejich finální cena po další vlně zdražení bude ještě o deset eur vyšší.

 ?? FOTO SZIGET ?? Johnny Marr
FOTO SZIGET Johnny Marr

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia