Lidové noviny

Se Shiffrinov­ou se potkávám hlavně na stupních vítězů

- JAN KREJCAR ŠPINDLERŮV MLÝN

Před třemi týdny na šampionátu v Aare získala Petra Vlhová pro Slovensko historicky první titul mistryně světa ve sjezdovém lyžování, když ovládla obří slalom. „Doma je to teď velmi zajímavé, lidé mi fandí, je o mě obrovský zájem. Myslím, že si můžu troufnout na výrok, že Slovensko nikdy nemělo takovou závodnici, protože jsem udělala určitý historický zápis,“říká 23letá Vlhová. „Budu se snažit být dále nejrychlej­ší, makat na sobě a uvidíme, jak to bude vypadat dále.“

Dnes a zítra se aktuálně druhá žena bodování Světového poháru představí ve Špindlerov­ě Mlýně, kde jí davy českých a slovenskýc­h fandů vytvoří domácí prostředí.

LN Váš fanklub ohlásil, že přijede v hojném počtu. Těšíte se?

Na každých závodech bývá hodně Slováků, navíc je to Česká republika, je to velmi blízko Slovensku, takže… Vím o tom a budu se těšit z pocitu, že jsem skoro jako doma. Oni vždy dělají skvělou atmosféru a už je to jen na mně, abych se snažila podat co nejlepší výkon. cítím hrdost, že jsem Slovenka. Jsem velmi šťastná, že mám tolik fanoušků, a možná cítím trochu i zodpovědno­st, že mě lidi přišli povzbudit.

LN Minulý týden jste si mohla vyzkoušet místní sjezdovku. Jaký na vás udělala dojem? Přece jen se na ní osm let nejel závod Světového poháru.

Tu možnost jsem měla. Můžu říci, že trať není jednoduchá a hodně bude záležet na tom, jak bude připravená. Jestli bude zledovatěl­á, tak to bude trochu těžší, ale těším se na to a uvidíme, jaké budou podmínky a jak se budu cítit.

LN Tato sezona je jednoznačn­ě ve znamení vašeho souboje s Mikaelou Shiffrinov­ou, která vede celkové pořadí Světového poháru. Jaký spolu máte vztah?

Řekla bych, že dobrý. Nemáme čas se spolu potkávat, protože každá máme vlastní tým, každá trénujeme jinde a potkáváme se v podstatě jen v cíli, když jsme spolu na stupních vítězů. Na mistrovstv­í světa jsme měly v cíli více času, tak jsme si mohly chvíli povídat. Máme vůči sobě respekt, protože obě umíme být rychlé.

CVeílcýerč­otzěhtoevn­oar na

NAJDETE NA www.lidovky.cz

 ?? FOTO ČTK ?? Petra Vlhová
FOTO ČTK Petra Vlhová

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia