Lidové noviny

Šťastná remíza dává naději

Sen o čtvrtfinál­e Evropské ligy žije, na hřišti favorizova­né Sevilly uhráli fotbalisté Slavie v prvním osmifinále nadějnou remízu 2:2.

- VOJTĚCH POVEJŠIL

SEVILLA (od zvláštního zpravodaje) Slávisté v andaluské metropoli uspěli, v divokém zápase vstřelili na stadionu soupeře dvě šťastné, ale cenné branky.

O první se ve 25. minutě postaral Stoch a ze zásahu měl takovou radost, že upaloval přes půl hřiště ke střídačkám a sklouzl se do náručí trenérů. Slovenský záložník zakončil akci zprava, když Masopust poslal balon pod sebe k Traorému, který ho na hranici vápna ke Stochovi šikovně sklepl. Následoval­a tečovaná rána mimo Vaclíkův dosah.

Český gólman v barvách španělskéh­o mužstva duel nedochytal, zranil se totiž při druhém gólu Slavie. Ten byl velkým dílem náhody: Stochův centr z rohu spadl Královi na rameno, kudrnatý fotbalista se otáčel, nevěděl, kam balon vůbec letí. A on letěl do brány Sevilly. Vaclík se ho marně snažil zastavit, narazil do tyče a otřesený zůstal několik minut ležet. Po chvíli chtěl hrát dál, ale nakonec musel střídat.

Slavia měla ve Španělsku velkou porci štěstí, ale v první půli nebyla vyloženě horší než favorizova­ný soupeř. Ovšem když Sevilla chtěla, byla ohromně nebezpečná. Rychlost, technika a myšlení některých hráčů převyšují český fotbal o několik úrovní.

Domácí mužstvo nicméně ani jednou neudrželo vedení. První gól dal už v pětadvacát­é vteřině Ben Yedder. Souček si Kolářovi křikl o balon, jenže pak ho bídnou přihrávkou na střed odevzdal. Krále předskočil Banegu a připsal si snadnou asistenci, Ben Yedder z první chladnokre­vně obstřelil Koláře.

Součka brzké zaváhání hodně rozhodilo. Častěji chyboval, nešla mu rozehrávka, s kapitánsko­u páskou vypadal velmi nervózně. Po úvodní trefě si se Stochem a Králem cosi vyčítali, před přestávkou ho uklidňoval realizační tým.

Po dalším jeho kiksu Slavii zachránil Kolář, který vychytal tutovku Roga. To už bylo za stavu 2:1 pro domácí, Munir El Haddadi po rohu Banegy naběhl z druhé vlny do šestnáctky a naprosto nehlídán propálil vše, co měl v cestě. Včetně na brankové čáře stojícího Kúdely.

Druhá půle gól nenabídla, ale domácí k němu několikrát měli blízko. Slavii mleli, drtivý tlak nicméně svěřenci kouče Trpišovské­ho přežili. Díky štěstí, výtečnému Kolářovi i chybě asistenta rozhodčího, který deset minut před koncem mylně mával ofsajd a vzal jasnou gólovou šanci domácímu kanonýrovi Ben Yedderovi.

Přestože kvality soupeře nedosahova­li, bili se slávisté statečně. I proto slyšeli po závěrečném hvizdu ohlušující pískot domácích fanoušků, který naopak hostům zněl hodně sladce.

 ?? FOTO REUTERS ?? Znovu vyrovnáno. Slávisté se radují z gólu Alexe Krále (číslo 33) na konečných 2:2.
FOTO REUTERS Znovu vyrovnáno. Slávisté se radují z gólu Alexe Krále (číslo 33) na konečných 2:2.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia