Lidové noviny

Davidová ve sprintu sedmá, titul slaví Kuzminová

MS v biatlonu

-

ÖSTERSUND Dvaadvacet­iletá Markéta Davidová, největší naděje českého týmu, se do závodu vydala až s číslem 72, jako jedna z posledních favoritek. „Ráno má celkem dost sněžit. Ke konci závodu může být trať přece jen rychlejší, uježděná. Je otázkou, kolik sněhu skutečně napadne,“vysvětlil Egil Gjelland, kouč českých žen.

Ano, v Östersundu opravdu celou noc a ráno sněžilo. Až tak moc, že to místním přidělalo problémy s tím, kam všechen ten sníh odklidit.

Jenže během závodu už žádný sníh v biatlonové aréně nepoletova­l. Až taková výhoda to pro později startující závodnice nebyla. I tak Davidová po trati letěla. Od

Ženy – sprint (7,5 km): 1.

Kuzminová (SR) 22:17,5 (1 trest. okruh), 2. Tandrevold­ová (Nor.) -9,7 (0), 3. Dahlmeiero­vá (Něm.) -12,6 (0), ...7. DAVIDOVÁ -26,5 (1), 38. VÍTKOVÁ -1:42,0 (2), 59. PUSKARČÍKO­VÁ -2:32,3 (2), 71. CHARVÁTOVÁ -2:56,8 (4).

úvodních mezičasů patřila k nejrychlej­ším.

A nebýt jedné chyby na úvodní střelbě vleže, mladá Češka by bezpochyby vybojovala svoji první světovou medaili. Vestoje totiž střílela čistě a na trati nezpomalov­ala ani v dalších kolech. Pouze ta jedna netrefená rána odsunula Davidovou nakonec na sedmé místo. „Ale určitě jsem spokojená. Dneska bylo těžší něco trefit, protože ten vítr byl silnější než při smíšené štafetě,“popisovala Češka v cíli.

O medaile se tak tentokrát popraly jiné. Zlato vybojovala taktéž jednou chybující Slovenka Anastasia Kuzminová, druhá dojela Norka Ingrid Tandrevold­ová, která střílela čistě stejně jako bronzová Němka Laura Dahlmeiero­vá.

Dalším Češkám se už nedařilo, do nedělní stíhačky se kvalifikov­aly už jen 38. Veronika Vítková a Eva Puskarčíko­vá (59.). Lucie Charvátová dojela až 71.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia