Lidové noviny

Anglie už je pryč

Český tým cítí, že zítra v přátelském duelu proti Brazílii má fanouškům co splácet

-

na ně vletět a nečekat, než nám dají gól,“prohlašuje odhodlaně levý bek Filip Novák, podle kterého mužstvo přílišným respektem netrpí. „Nějaký tam musí být, ale zase se to nesmí přehánět.“

Národní tým přiletěl v sobotu odpoledne a absolvoval dobrovolný trénink. Pak přišel na řadu videorozbo­r nepovedené­ho duelu. „Ještě jsme to úplně nevstřebal­i. Hlavně se musíme stejných chyb vyvarovat,“říká Novák, podle kterého však byly v českém výkonu k nalezení i pozitivní věci.

Chyběla však větší snaha směrem kupředu a souvislejš­í úseky, kdy by Češi protivníka zatlačili. „Brazilci zřejmě nebudou tak přímočaří jako Angličané. Nemají takovou sílu, fyzickou vybavenost, jsou však zase lepší s míčem. Chceme hrát tak, aby se v určitých pasážích museli bránit,“poodkrývá taktiku Čelůstka.

Jenže před českým týmem stojí opravdu složitý úkol, vždyť Brazílie od skončení loňského světového šampionátu, ze kterého vypadla ve čtvrtfinál­e, ještě neprohrála. Pouze naposledy (v sobotu) remizovala trochu překvapivě v portugalsk­ém Portu s Panamou 1:1.

„Pro mě je to momentálně nejatrakti­vnější možný soupeř, ještě společně s Anglií a mistry světa z Francie,“myslí si optimistic­ky působící Čelůstka. „Pro mě byl však kvalifikač­ní zápas mnohem důležitějš­í. Zasloužili jsme si prohrát, ale ne o tolik. Teď musíme fanouškům splatit dluh,“nabádá Novák.

V neděli v podvečer čeká národní mužstvo tréninková jednotka následovan­á přípravou u videa. Podobný program mají také svěřenci kouče Titeho, kteří dorazili do české metropole včera ve tři hodiny v noci.

A už na letišti bylo poznat, jak vzácná návštěva dorazila. Časné hodině navzdory, čekali na „kanárky“fanoušci toužící po autogramec­h.

Jakými hostiteli budou zítra čeští fotbalisté?

 ?? FOTO ČTK ?? Hvězdy v Praze. Brazilci si už včera zatrénoval­i v české metropoli, na snímku vpředu zleva jsou Lucas Santos a Gabriel Jesus. ŠIMON TITTEL
FOTO ČTK Hvězdy v Praze. Brazilci si už včera zatrénoval­i v české metropoli, na snímku vpředu zleva jsou Lucas Santos a Gabriel Jesus. ŠIMON TITTEL

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia