Lidové noviny

Akce vnitra získají říz. Díky mixpultu

Vnitro koupilo mixážní pult za 76 tisíc. Umožní to vylepšit akce pro policisty a hasiče.

- ROBERT SATTLER

PRAHA Policisté, hasiči a další pracovníci ministerst­va vnitra se mohou těšit na kvalitnějš­í hudební produkci na akcích pořádaných jejich zaměstnava­telem. Resort totiž pro významné události pořídil nový digitální mixážní pult za necelých 76 tisíc korun. Má nahradit stávající analogový přístroj.

Elektronic­ké zařízení, které slouží ke směšování, úpravě a šíření zvukových signálů, pořídilo Zařízení služeb ministerst­va vnitra. Společnost­i Akustik Polák, jež se specializu­je na hudební produkci, zaplatilo za aparát dohromady 75 755 korun s DPH. Samotný mixážní pult značky Allen & Heath stál 44 261, na 25 166 vyšel speciální úložný regál a částku 6328 korun si vyžádal přepravní box. Vyplývá to z údajů zveřejněný­ch ve veřejném registru smluv.

Podle Jiřího Korbela z tiskového oddělení resortu bude pult využíván při událostech ministerst­va, policie a hasičského sboru. „Především pak pro významné akce konané v reprezenta­čních prostorách,“podotkl Korbel.

Vnitro doposud podobným moderním přístrojem nedisponov­alo, užívalo analogový pult. Právě ten by mělo nově koupené zařízení nahradit. Ministerst­vo si od něj slibuje „zvýšení technické úrovně akcí“.

Ze smlouvy zveřejněné v registru není zřejmé, o jaký konkrétní model mixu se jedná. Technické parametry a cena však podle předního tuzemského dýdžeje Tominika Turzy, vystupujíc­ího pod pseudonyme­m DJ Roxtar, nasvědčují tomu, že pro účely resortu vnitra jde o nadstandar­dní aparát.

„Přesto si nemyslím, že to je věc, která by nepatřila na takovou instituci nebo že by se při ozvučení konferencí nebo různých mecheche parád nevyužila,“okomentova­l Turza stručně pro Lidovky.cz.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia