Lidové noviny

Úvod sezony byl víc než dobrý, těší Plíškovou

Výsledky finále turnajů v Miami

-

MIAMI Tenistka Karolína Plíšková si hodlá navzdory finálové porážce 6:7, 3:6 od Ashleigh Bartyové vzít z turnaje v Miami jen to pozitivní a chce na vydařené první čtvrtině roku stavět i v následujíc­í antukové sezoně. Před zahájením přípravy si bývalá světová jednička dopřeje volno. Právě únava byla podle ní jednou z příčin sobotní porážky v duelu o titul.

„Myslím, že klíčový byl první set, protože jsem se už od čtvrtého pátého gamu cítila velice unavená,“řekla Plíšková po prohře. „Kdybych ten set získala, možná by to mohlo být jiné. Bylo pak docela těžké ve druhém bojovat,“přiznala.

Plíšková v Miami odehrála všech pět předchozíc­h zápasů v noci a dvakrát dokonce dohrávala až po půlnoci tamního času. Přes půlnoc se ve čtvrtek protáhl i její semifinálo­vý duel s další bývalou jedničkou Simonou Halepovou. „Myslím, že i fakt, že jsem ani jednou nehrála ve dne, měl svou roli. Ona odehrála pár takových zápasů, hrála čtyřhru, takže možná i to trošičku v určitých chvílích dělalo rozdíl,“dodala.

Se vstupem do sezony je ale Plíšková navýsost spokojená. Rok zahájila dvanáctým titulem kariéry v Brisbane, ve čtvrtfinál­e

Ženy: Bartyová (12–Austr.) –

KAR. PLÍŠKOVÁ (5) 7:6 (7:1), 6:3.

Muži: Federer (4–Švýc.) – Isner ■

(7–USA) 6:1, 6:4.

Australian Open předvedla nevídaný obrat proti Sereně Williamsov­é a na žádném z letošních turnajů nevypadla dříve než ve čtvrtfinál­e.

Trochu ji jen mrzí čtvrtfinál­ové vyřazení na předchozím podniku v Indian Wells, kde věřila, že může dojít dál. „Z toho chci dál vycházet, vzít si pozitiva a neignorova­t negativa. Bylo to moje první finále tady v Miami, první z těchto dvou turnajů. Myslím, že prvních pár měsíců bylo dobrých, více než dobrých. Zatím moje nejlepší v životě,“konstatova­la.

Nyní se naplno soustředí na antuku a doufá v obhajobu titulu ve Stuttgartu. „Nejdřív ze všeho si ale dám pár dní volno. Vrátím se domů. Začnu se připravova­t asi někde mimo Česko, možná v Monaku nebo v Barceloně, protože tam je Conchita (trenérka Martínezov­á),“prozradila další plány.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia