Lidové noviny

Rána a pak všude krev, líčil muž nehodu v Brně

-

BRNO Dětská nemocnice spadající pod Fakultní nemocnici Brno včera propustila do domácího ošetřování dítě, jež se zranilo při pondělní srážce tramvaje a trolejbusu v Brně. Při nehodě utrpělo zranění 40 lidí včetně dvou dětí a obou řidičů, někteří těžce. Lékaři už úspěšně operovali jednoho z řidičů.

„Byla to rána jako z děla, pak všichni křičeli, byli od krve,“vylíčil šestadvace­tiletý Lukáš Valenta, který se vracel trolejbuse­m domů z práce. Sám vyvázl téměř bez zranění. „Seděl jsem za řidičem zády po směru jízdy, takže jsem neviděl, co přesně se stalo. Řidič normálně jel, pak najednou rána, všichni lítali jako papírový hračky. Byla tam i maminka s miminkem, to vylítlo z kočárku ven. Možná to bylo i dobře, protože ten kočárek pak byl na kaši,“řekl. Když se muž vzpamatova­l, začal dítě hledat. „Lidi křičeli strachem, bolestí... Nepřeju nikomu, aby prožil, co se stalo. Hned jsem začal hledat to miminko, leželo na zemi. Vynesl jsem ho ven, aby náhodou do nás ještě někdo nevlítl. Maminka pak také vyšla ven, obě jsem je předal záchranné službě, odjely jako první,“popsal Valenta. Bylo prý štěstí, že v trolejbusu necestoval­o ještě více maminek s kočárky. Dvě podle něj vystoupily o zastávku dřív.

Poškození z nehody mají nárok na odškodnění, přihlásit se mohou brněnskému dopravnímu podniku. Vyšetřován­í příčin nehody může trvat měsíce. „Musíme vyslechnou­t desítky svědků. Vyzýváme i případné svědky, kteří pořídili z doby a místa havárie videozázna­m, aby se přihlásili,“řekl mluvčí policie David Chaloupka. Drážní inspekce vyčíslila škodu na částku okolo dvou milionů korun.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia