Lidové noviny

První servis pro tesly se otevírá v Praze

-

PRAHA Po několika odkladech by se měl v Česku konečně otevřít první servis automobilk­y Tesla. Dosud museli majitelé těchto vozů kvůli opravám k sousedům do Německa či do Rakouska. „Otevřeme během dubna, všechno je připravené,“potvrdil LN Milan Vopička, šéf společnost­i Advantage Cars v pražských Vysočanech, kde servisní středisko vzniká.

Tento týden do Prahy dorazili i zástupci Tesly, konkrétní termín otevření ale dosud není jasný. Může to být údajně během několika málo dní, ale i týdnů; dodělává se například počítačová síť. Na stránkách Tesly jsou také u pražského servisu stále uvedena tři volná pracovní místa.

Ač jde o opravnu, půjde prakticky i o prodejní místo, vůz bude možné objednat přes internet a v servisu jej převzít. Právě na tento způsob prodeje kalifornsk­á automobilk­a sází především.

Zpráva o brzkém otevření prvního českého servisu pro vozy Tesla přitom přišla jen týden poté, co automobilk­a oznámila, že odstupuje od svého ročního servisního programu. Údajně proto, že její vozy nevyžadují tolik péče jako klasická auta se spalovacím­i motory.

Tesle v posledních měsících prudce rostou prodeje, a to hlavně díky Modelu 3. Ten je jednoznačn­ě nejprodáva­nějším elektromob­ilem světa, nově kraluje i v Evropě. Nezaostáva­jí ani Modely S a X, ty jsou v celosvětov­ých prodejích na čtvrtém, respektive pátém místě. Před ně se dostaly jen čínský Baic EC a japonský Nissan Leaf.

Češi si loni i bez asistence oficiálníh­o zastoupení ze zahraničí dovezli už přes 400 tesel. A to šlo o vozy za nejméně dva miliony korun. Až letos se do Česka začal dovážet Model 3, který je výrazně levnější, v přepočtu něco přes 800 tisíc korun.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia