Lidové noviny

Semifinále hokejové extraligy

-

Liberec (1.) – Brno (5.)

Začátky: dnes 17.00 (ČT sport),

zítra 19:00 (O2 TV Sport).

V sezoně: 5:2, 5:2, 2:1, 2:3pp.

První setkání v play off, finále

2017, ovládlo 4:0 na zápasy Brno.

Třinec (2.) – Plzeň (3.)

Začátky: dnes 19.00 (O2 TV

Sport), zítra 17.00 (ČT sport).

V sezoně: 2:3, 4:1, 6:5sn, 2:1.

V play off půjde o čtvrté setkání

obou celků, dvakrát uspěla Plzeň, jednou Třinec.

Podle Tona je hlavní síla Liberce nejenom v kvalitě, ale hlavně ve složení kádru. „Každá lajna má trošku jiný styl a každý zná svou roli. Mají to dobře rozložené.“

I proto získali Bílí Tygři během čtyř let hned tři Prezidents­ké poháry. Funguje jim vize s farmou v Benátkách, kde se jim rozehrávaj­í mladí hráči.

A díky skvělému zázemí se rádi vrací i hráči ze zahraničí. Už zmiňovaný Filippi, jenž přišel z Ruska, si výtečně sedl ve formaci s Markem Kvapilem, oba se však shodují, že zároveň nejsou pod tlakem, že by vše stálo na nich. Liberec není postavený na jednotlivc­ích, ale na týmovosti, bojovnosti a obětavosti. Tedy na atributech, díky kterým Kometa slaví úspěchy v play off.

„Každý má svou roli, tím to začíná. My máme systém postavený na tom, že jsme blízko u sebe a chceme být hodně na puku. Když ho nepůjčíme soupeři, tak nám nemůže dát gól,“říká Šmíd.

Obzvlášť proti Kometě bude platit, že základ úspěchu bude stát především na úspěšné defenzivě a trpělivost­i. „Nedostávám­e moc gólů, to je základ,“tvrdí Kvapil.

Teď se ukáže, zda bude tento Pešánův koktejl stačit na Kometu. Suveréna, kterého ve čtvrtfinál­e Hradec nedostal do situace, kdy by se musel přizpůsobo­vat...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia