Lidové noviny

S plnýma kulema o všechno

Baráž o extraligu

- PETR BÍLEK

CHOMUTOV Jaromír Jágr a hokejová extraliga. Tohle spojení může po dnešku zase ladit víc. Kladenští Rytíři v klíčovém duelu baráže zkusí zlomit Piráty z Chomutova.

„Já si říkám před každým zápasem, že by mohl být ten rozhodujíc­í. Pak přijde další a říkám si to znova. Myslím, že klíčových bude všech šest zbývajícíc­h a rozhodne až poslední kolo,“uvažuje na klubovém webu kladenský trenér David Čermák. „Pokud v Chomutově zvítězíme, naše šance znovu stoupnou.“

Piráti, v jejichž aréně stěžejní bitva vypukne dnes v 17.30, ztrácejí na mužstvo hrajícího majitele Jágra pět bodů. Pokud rupnou v základní hrací době, naroste jejich manko už na bodů osm. Do konce baráže bude zbývat pět kol, situace takřka neřešiteln­á. „Pro nás je to zápas sezony,“neskrývá Jan Šťastný, chomutovsk­ý asistent.

Kladno se po úvodních dvou prohrách rozparádil­o, čtyři výhry v řadě mu vynesly 12 bodů, druhý flek za Pardubicem­i a naději na návrat mezi elitu po pěti letech.

„Výsledkově je to pro nás zatím skvělé, ale měli jsme trochu štěstí. V Českých Budějovicí­ch jsme soupeře málem pustili zpátky do hry, naopak s Chomutovem jsme prohrávali 0:3 a dokázali jsme to otočit,“vypíchl Jágr, který v honičce za extraligou dva góly dal a na další dva přihrál. Kladenské produktivi­tě kraluje další eso, Tomáš Plekanec přispěl jednou trefou a pěti asistencem­i.

Zatímco doma Rytíři zosnovali proti Pirátům veleobrat z 0:3 na

Dnešní program: Chomutov Kladno

■ (17.30, O2 TV Sport), Pardubice - Č. Budějovice (18.00).

Tabulka:

1. Pardubice 6500 1

2. Kladno 64002

3.Chomutov 620 13

4. Č.Budějovice 60 105 26:9 15 14:14 12 11:21 7 12:19 2

4:3, při vstupu do baráže na chomutovsk­é ledě ztroskotal­i 0:2. „Výsledky prvních dvou zápasů, které jsme prohráli bez vstřelené branky, vůbec neodpovída­ly předvedené hře,“mínil tehdy Jágr.

Fatálnější než pro Kladno je ale dnešní duel pro Chomutov. Tým bičovaný během sezony finančními těžkostmi a před baráží vysílený salmonelóz­ou z tataráku má zatím situaci ve vlastních rukách, ale při porážce se mu z nich vymkne.

„Musíme Kladno udělat, pak věřím, že bude pod tlakem. Připouštět si, že prohrajeme, by bylo hodně špatné,“tvrdí obránce Stanislav Dietz. „Občas to vypadá, že jsme v křeči, ale bojujeme!“

Zatímco na Pardubice a budějovick­ý Motor nedorazily do chomutovsk­ého hlediště ani tři tisícovky diváků, Jágr s Plekancem arénu napoprvé vyprodali. A víc než pět tisíc fanoušků se čeká i teď.

„Bude krásná atmosféra, vrátí se nám do útoku Stránský, zase budeme o trošku silnější. Je to zápas o všechno a my do něj musíme jít stejně jako naposledy proti Motoru s plnýma kulema,“burcuje svým zemitým slovníkem chomutovsk­ý útočník Radek Duda.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia