Lidové noviny

Martin Rychlík a Martin Zvěřina

-

S ŘEDITELEM FTV PRIMA HOVOŘILI

půjde o zpravodajs­tví z ČR, protože tu žijeme, ale s širším kontextem. Jednou z výhod je přímý přístup do systému CNN, čehož rádi využijeme.

LN Budete asi potřebovat další pracovníky, novináře... Už je sháníte?

Zatím jsme my aktivně nezačali, ale už se sami začali hlásit. To je dobrá zpráva! Tento projekt naštěstí není pro CNN první, který s partnery spouští, takže mají zkušenosti, jak má proces vypadat. Jsme na začátku, takže ano, budeme shánět více pracovníků, a to možná i pro oblasti, jimž jsme se jako Prima tolik nevěnovali. Ale jde o souslednos­t kroků – nejdříve musíte vědět, co chcete vyrábět, a pak na to hledáte lidi. Děkujeme za zájem – přihlásili se nám i zajímaví kandidáti, čemuž jsme rádi – ale to bude až druhý krok. Nejprve musíme dotáhnout produkt.

LN Jestli jsem vás dobře poslouchal, zmínil jste dobu „několika měsíců“. Kdy tedy můžeme kanál čekat? to nefungoval­o, uhnuli více do ekonomiky, což je relativně úzká oblast, co se týče zájmu diváků. A za třetí: vzhledem k tomu, že veškeré jejich bytí bylo založeno na reklamních příjmech pro tuto jedinou stanici, poměrně rychle došly peníze, protože nenašli dalšího investora. Naše situace je trochu jiná (Prima má osm kanálů a v roce 2017 měla zdaněný výdělek 591 milionů korun – pozn. red.), my jsme v dobrém slova smyslu komerční televize, takže ani zpravodajs­tví nemůže být konzervati­vní, ale dynamičtěj­ší. Tím pádem si myslíme, že máme širší potenciál i násobně větší stabilitu, tudíž si můžeme dovolit budovat projekt po několik let a nevyschnou zdroje.

LN ČT24 přenáší tiskovky, verdikty soudů... Tudy asi jít nechcete?

Nemyslím si, že je cestou opakovat přístup České televize. To je její role, veřejnoprá­vní role, když to řeknu za sebe jako občana, který ji též platí. Snaží se pokrývat veškeré informačně

 ??  ?? Marek Singer
Marek Singer

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia