Lidové noviny

... a v derby sahá po rekordu

291. derby Slavia–Sparta

-

PRAHA Pouze necelé tři dny mají slávisté na odpočinek po náročném čtvrtfinál­e Evropské ligy s Chelsea. V neděli od 18. hodin je totiž čeká další šlágr – ve 28. kole domácí ligy přivítají Spartu.

První ze tří derby, které se v Edenu do konce sezony uskuteční. Oba nesmiřitel­ní pražští rivalové se střetnou ještě v semifinále poháru a rovněž v nadstavbov­é fázi nejvyšší soutěže.

„Musíme udělat změny, i když to samozřejmě není jednoduché. Zápasy, jako jsou ty s Chelsea nebo se Spartou, chce hrát každý. Hráči ovšem musí přijmout, co je nejdůležit­ější pro tým,“vysvětlova­l trenér Jindřich Trpišovský.

Utká se první s třetím. Rozestup mezi oběma týmy v ligové tabulce je patnáctibo­dový. Slávisté si navíc mohou před blížící se nadstavbou s předstihem zajistit triumf v základní části, což se jim povede i v případě, že Plzeň v sobotu ztratí body s Ostravou, a také překonat své maximum 70 bodů ze sezony 1995/96.

„Slavia bude favorit, ovšem my k nim rozhodně nepojedeme s nějakým přehnaným respektem. Uvědomujem­e si, že mají velkou sílu i skvělou aktuální Šlágr 28. kola se hraje zítra

od 18.00 v Edenu.

Poslední zápas: 2:2.

Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Caletka.

Předpoklád­ané sestavy - Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček – Masopust, Hušbauer, Stoch, Zmrhal – Škoda

Sparta: Nita – Chipciu (Zahustel), Štetina, Costa, Hanousek – Hložek, Sáček, Frýdek, Kanga, Karlsson – Tetteh. formu, ale také my jsme odehráli dobré zápasy,“řekl sparťan Michal Sáček.

Sparta je nejlepším týmem jara, vyhrála sedm z osmi zápasů a postoupila do semifinále národního poháru. Podzimní derby na Letné skončilo remízou 2:2.

„Proti podzimu se sparťané zlepšili, dostávají méně branek. Zvládli spoustu zápasů, které prohrávali,“pochválil soupeře slávistick­ý kouč Trpišovský.

Hlavním rozhodčím sledovanéh­o duelu bude Karel Hrubeš, který dosud ligové derby ještě nikdy nepískal. spo

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia