Lidové noviny

Zažije Toronto po roce déja` vu?

-

PRAHA/TORONTO Sedmý zápas mezi Bostonem a Torontem? V posledních letech nic neobvykléh­o. Oba celky si střihly nejdelší možnou sérii play off v předchozíc­h pěti sezonách už dvakrát. Naposledy před rokem, kdy byli i díky štědrému bodovému příspěvku Davida Pastrňáka znovu šťastnější hokejisté Bruins.

Soupeři z Kanady nezbývá než věřit, že smůlu konečně prolomí. „Tohle je úplně nová sezona. Nekoukáme se, co bylo. Zajímá nás jen další zápas,“nenechával se rozptylova­t srovnáními brankář Toronta Frederik Andersen.

Pohled do minulosti fanoušky Maple Leafs totiž skutečně moc nepotěší. Snad každý z nich si vybaví hrůzu z prvního kola play off v roce 2013. Toronto vedlo ve třetí třetině sedmého zápasu už 4:1, jenže Bruins tehdy srovnali a v prodloužen­í dokončili zkázu svého rivala.

Loni znovu slavili Bruins, kteří opět úřadovali ve třetím dějství rozhodujíc­ího zápasu a čtyřmi trefami dokonali obrat na 7:4.

„Víme, čím jsme si prošli. Poučili jsme se minulostí. Teď jsme mnohem sebevědomě­jší tým,“hecoval spoluhráče útočník Connor Brown. Maple Leafs přitom mohli stvrdit svůj postup už v neděli večer, jenže šestý duel doma ztratili poměrem 2:4.

Bruins se posledním vítězstvím vyhnuli překvapivě brzkému vyřazení, což by znamenalo předčasný konec i pro Čechy Davidy Pastrňáka s Krejčím.

Oběma forvardům, kteří by v případě vypadnutí byli velkými posilami pro národní tým na MS, se v play off daří. Pastrňák nasbíral v posledních třech duelech pět bodů (2 + 3), Krejčí zase bodoval v každém z uplynulých čtyř zápasů (2 + 2).

Zatímco od 22letého Pastrňáka očekává Boston zejména góly a asistence, o deset let starší Krejčí patří ke zkušenému jádru, které dodává klid vyjukaným mladíkům.

„Uklidní vás už jen to, když je vidíte, jak přicházejí do práce,“obdivoval zkušené parťáky obránce Torey Krug. Zafunguje vyvážená bostonská chemie i v rozhodujíc­ím okamžiku, nebo se povede Torontu prolomit smůlu a v noci na středu vyhrát první sérii play off od roku 2004? az

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia