Lidové noviny

Favorité rozzuřili sázkaře

- JAN KREJCAR

Nedělní duely 29. kola první ligy přinesly řadu nečekaných výsledků .Že by se ale ostuda Sparty a Slavie mezi sázkaři očekávala, to se dle vsazených tiketů rozhodně říct nedá.

PRAHA Famózní čtvrteční představen­í Slavie na půdě Chelsea a následnou porážku na půdě obětavě hrajícího Zlína od sebe dělily jen čtyři dny. V základní sestavě sešívaných bylo pět jiných jmen, nicméně na hráčích byl vypjatý duel i cestování vidět.

„Jestli byla na Slavii znát únava? Objektivně musím říct, že ano, i když půlka hráčů byla po Chelsea nová,“řekl trenér domácích Roman Pivarník.

Což nepřímo přiznal i kouč hostů Jindřich Trpišovský. „Zápas v Londýně se projevil na našem výkonu, ale ne na výsledku. Koncentrac­i jsme určitě neztratili, ale v klíčových momentech se k nám nepřikloni­lo štěstí.“

Hosté byli jasným favoritem, jenže Zlín postavil prognózy na hlavu. Kupříkladu u sázkových kanceláří Tipsport a Chance přijali na vítězství sešívaných necelých 73 tisíc tiketů, na výhru Zlína v kurzu 6.95:1 jen 701. Dalekonosn­á střela Adnana Džafiče tak přinesla radost několika málo sázkařům, vzpomínky zůstanou i na brankáře Zlína Matěje Rakovana.

„Nějaké míče mě trefily, bylo to se štěstím. Bylo už na čase nějaké body získat a paradoxně jsme je získali v nejtěžším zápase,“usmíval se gólman, který za Slavii mezi roky 2013 a 2015 odchytal patnáct zápasů.

Na druhou stranu – pokud by se o výhře Zlína nad Slavií hovořilo jako o nečekané, tak domácí porážka Sparty 1:3 s Karvinou byla opravdu senzační. Rozdíl 31 bodů, které před duelem Slezané na soupeře ztráceli, na hřišti znát nebyl. Velký podíl na výhře hostí měl trenér František Straka, který dříve na Letné hrál i trénoval. „Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě. Možná nám pomohlo i předzápaso­vé soustředěn­í, které jsme strávili v Českém Šternberku ve skvělém prostředí,“těšilo populárníh­o hecíře.

Karviné věřilo 500 sázkařů

To domácí kouč Zdeněk Ščasný má opět o čem přemýšlet. Sparta jaro rozjela skvěle, jenže z posledních čtyř kol zvítězila jen jednou. „Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsem ve Spartě vedl. Je třeba se omluvit za náš výkon. Střídat jsem mohl devět nebo deset hráčů,“zuřil Ščasný.

A stejné pocity zažívali i sázkaři. Na výhru Letenských směřovalo u Chance a Tipsportu necelých 83 tisíc tiketů, na úspěch Karviné 544. Jejich odvaha pak byla oceněna kurzem 10.8:1. Dvěma brankami se o radost hrstky „odvážných“postaral útočník Tomáš Wágner.

„Nechci hodnotit hru domácích. Vyhráli jsme tady díky tomu, jak jsme se prezentova­li,“cenil si body hráč předposled­ního týmu tabulky.

 ?? FOTO MAFRA – LUDĚK OVESNÝ ?? Nečekaný propadák. Hráči Slavie (v černém Tomáš Souček) prohráli na půdě trápícího se Zlína jen čtyři dny po skvělém výkonu na Chelsea.
FOTO MAFRA – LUDĚK OVESNÝ Nečekaný propadák. Hráči Slavie (v černém Tomáš Souček) prohráli na půdě trápícího se Zlína jen čtyři dny po skvělém výkonu na Chelsea.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia