Lidové noviny

Vasilevski­j byl bohužel lepší

Český gólman Patrik Bartošák vyzdvihl po prohře 0:3 od Rusů výkon svého protějška

-

BRATISLAVA Možná ještě lepší výkon než při páteční úvodní výhře nad šampiony z minulých dvou let Švédy 5:2 podali podle brankáře Patrika Bartošáka čeští hokejisté na mistrovstv­í světa v Bratislavě proti Rusku. Důvodem první bodové ztráty na turnaji ale podle něj byl především výkon jeho protějška Andreje Vasilevské­ho.

„Prohráli jsme, nedali jsme gól, bez toho se nedá vyhrát. Nebylo to naší produktivi­tou. Já si myslím, že kluci se cpali do brány, jak nejvíc to šlo, snažili se, ale bohužel jejich gólman zachytal tak, jak zachytal. To byl dneska rozhodujíc­í moment,“řekl Bartošák.

„Dneska jsme hráli možná ještě lepší hokej než se Švédy, ve třetí třetině jsme je několikrát zavřeli v pásmu. Ale zase se budu vracet k jejich gólmanovi, který ukázal, proč je hlavním kandidátem na Vezinovu trofej v NHL. A proč Tampa hrála celou sezonu hrála tam, kde hrála,“připomněl suverénní tažení Lightning základní částí.

Bartošák předvedl 25 úspěšných zákroků a inkasoval dvakrát. „Na to, že to byly tutové šance, tak oba dva góly jsem skoro měl. Jeden se mi odrazil od kalhot, druhý od betonu. Je to škoda, jejich gólman tyhle šance měl,“podotkl Bartošák. Poslední gól dali Rusové v závěru v power play.

Svým výkonem se český brankář nechtěl zabývat. „Na turnaji, kde rozhoduje vždycky jeden zápas, se člověk nemůže dívat na pocity ohledně sám sebe. Dneska jsme prohráli a to je nejdůležit­ější,“prohlásil.

Proti hvězdami nabitému týmu sborné se nezaměřova­l na kanonýra Alexandra Ovečkina či další.

„Bylo tam víc situací, o kterých jsme věděli, že umí sehrát. Snažili jsme se zůstat mimo trestnou lavici, což se nám docela povedlo. Oni umí přesilovky zahrát výborně, my ale fantastick­y bránili,“prohlásil Bartošák.

Po pátečním duelu se Švédskem stihl odjet do Ostravy a být v sobotu ráno u narození syna Damiana. Zápas s Norskem sledoval ze střídačky, proti Rusům už byl opět v bráně.

„Měl jsem dvě noci to dospat, takže jsem se cítil v pohodě. Nemyslím si, že jsem měl nějaký deficit. Bohužel jejich gólman byl lepší a to rozhodlo,“zopakoval na adresu Vasilevské­ho.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia