Lidové noviny

United Islands ve znamení britské hudby

-

PRAHA Úspěšný mezinárodn­í festival United Islands of Prague zveřejnil kompletní program. Letošní 16. ročník má podtitul British Edition a uskuteční se v pátek 31. května a v sobotu 1. června v ulicích Karlína. Vstup bude, jak už je u této akce zvykem, zdarma.

Program odstartuje v pátek odpoledne na Karlínském náměstí skupina Zrní, následovat bude mladý irský písničkář David Keenan a české rockové kvinteto Povodí Ohře. Na jeho blok naváže koncert nejočekáva­nějších účinkující­ch letošního ročníku, britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks, která má za sebou mj. předskakov­ání Arctic Monkeys nebo hraní na věhlasných festivalec­h v Leedsu či Readingu. Perličkou pro české publikum je, že The Sherlocks jsou v současnost­i k vidění i v reklamě na automobily Škoda ve Velké Británii. Po jejich koncertě se festivalov­é dění přesune do několika nočních klubů na již tradiční Klubovou noc.

Sobotní program United Islands of Prague je celodenní, hrát se bude po celé čtvrti od Karlínskéh­o náměstí až k Invalidovn­ě, kde v Kaizlových sadech vyroste Ostrov svobody u příležitos­ti oslav třiceti let od pádu železné opony. Dopolední program bude věnován dětem slavícím Den dětí.

V pozici večerního headlinera scény na Karlínském náměstí se objeví londýnské trio Husky Loops, které bylo vloni k vidění před Davidem Byrnem na festivalu Metronome. Doplní je další zahraniční interpreti, skotští The LaFontaine­s, belgičtí Portland nebo britský písničkář Alasdair Bouch.

Na dalších scénách vystoupí mimo jiné populární polská kapela Trupa Trupa, německé trio The Deadnotes, maďarští Saverne nebo Walter Shnitzelss­on ze Slovenska. Mezi zástupci české scény budou například Kapitán Demo, The Atavists, Zofie Dares či Zabelov Group.

V rámci doprovodné­ho programu se celá Křižíkova ulice promění v pěší zónu s celou řadou různě zaměřených aktivit. Kompletní program na www.unitedisla­nds.cz. ob

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia