Lidové noviny

Muži, jásejte

-

Sjistými výkyvy, ale přece jen se začíná oteplovat. A to znamená nejen delší večery, konec hraní si na cibule neboli chumlání se do několika vrstev šatstva, ale také pro mnohé pastvu pro oči. Pánové nemívají problém přiznat, že teplé počasí snižuje jejich soustředěn­í, když dámy vytáhnou jemné blůzky, obtažená trička či tílka a hlavně krátké sukně. Dámy nebývají tak hlasité, ale v případě dobře rýsovaných mužných postav jim krátké rukávy či kalhoty (ať si o jejich vhodnosti jako oděvu do zaměstnání myslíme cokoliv) rovněž připadají potěšující.

Čekstajl má dobrou zprávu pro obě skupiny, byť tedy svírán tradičními předsudky věří, že přece jen více zajásají pánové. Takže tou pozitivní informace pro ně začneme.

Po období, kdy módu ovládaly midi a maxi délky, zažívají renesanci minisukně. V jarně-letních kolekcích se zjevily na přehlídkác­h Chanelu nebo Burberry. A říct, že jsou dlaň pod rozkrok, je skoro málo. V kombinaci s maxitriky totiž spodní lem trika ještě na molu modelkám zpod okraje sukně vyčuhoval.

nebýt za volantem. A teď jen odsouvaná douška pro dámy, jimž lahodí pohled na osvalené nohy mužných protějšků. I v případě kraťasů je trend hodně krátký. Neměl by to být „Paľo Habera style“z přelomu 90. let – tedy sotva zakrývajíc­í půlky. Ale délka do půli stehen (tedy případně odhalující hodiny strávené během nebo cviky v posilovně) stačí. Čekstajl, jak jeho pravidelní čtenáři jistě tuší, s tím zcela nesouzní, ale to je tak vše, co je s tím schopen udělat.

Takže dámy i pánové, užijte si, co se lemů oblečení týká, hodně krátké léto, které bude, doufejme, co nejdelší.

Později se naopak věřilo, že sukně se zkracují, když jsou zprávy z ekonomiky horší a celkově stoupá nejistota ve společnost­i

Autor je redaktorem Seznam TV

 ?? FOTO BURBERRY ?? Mini i s podolkem. Značka Burberry se pro letošní sezonu rozhodla, že mini je znovu in. A to tak krátké, že spodem vykukuje maxitričko pečlivě zastrkané do sukýnky s dezénem kravské kůže.
FOTO BURBERRY Mini i s podolkem. Značka Burberry se pro letošní sezonu rozhodla, že mini je znovu in. A to tak krátké, že spodem vykukuje maxitričko pečlivě zastrkané do sukýnky s dezénem kravské kůže.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia