Lidové noviny

Koubek se upsal Augsburgu

-

AUGSBURG Fotbalový brankář Tomáš Koubek přestoupil z Rennes do Augsburgu. Šestadvace­tiletý český reprezenta­nt podepsal s patnáctým celkem uplynulé sezony německé ligy pětiletou smlouvu. Podle informací ze zahraniční­ch médií zaplatil Augsburg odstupné šest milionů eur, což je v přepočtu přibližně 150 milionů korun.

Koubek se v týmu sejde se dvěma krajany Janem Morávkem a Markem Suchým, který do Augsburgu zamířil před měsícem z Basileje.

Koubek si vyzkouší druhé zahraniční angažmá. Do Rennes, kde v minulosti působil i Petr Čech, přestoupil před dvěma lety z pražské Sparty a hned si vydobyl pozici jedničky. V uplynulé sezoně skončil s týmem v domácí lize desátý a vyhrál s ním Francouzsk­ý pohár.

„Pro hodně lidí to může být překvapivý přestup. Zájem Augsburgu byl ale velký a to pro mě byla jedna ze základních motivací. Přístup lidí z Augsburgu mě přesvědčil, jak moc mě chtějí a jakou ve mě mají důvěru. Na novou výzvu se těším,“uvedl Koubek v tiskové zprávě agentury Sport Invest, jež ho zastupuje.

„Zájem Augsburgu od března vygradoval do velmi intenzivní­ho jednání, které se podařilo dotáhnout k všestranné spokojenos­ti. Tomáše měl Augsburg od samého počátku na seznamu posil nejvýše ze všech možných variant, nicméně tím, že byl Tomáš zároveň i nejdražší variantou, byla jednání také nejsložitě­jší a časově nejnáročně­jší. Pro Augsburg se jednalo o jednu z největších investic v historii klubu. Podmínky kontraktu svědčí o tom, jak hodně jsou o tomto kroku přesvědčen­i,“dodal hráčův agent Viktor Kolář.

Nabídka z německé ligy se podle Koubka nedala odmítnout. „Bundesliga je důvodem, proč jsem nyní tady. Věřím, že moje zkušenosti s velkými zápasy ve Francii mi pomohou. Začínáme pohárem a pak je další zápas hned na Dortmundu. Takže budu rovnou hozený do vody, ale věřím, že to dopadne dobře. Bundesliga je skvělá, velká soutěž, po Premier League druhá největší. Uspět v takové soutěži je pro mě výzvou,“uvedl Koubek.

Těší se na české spoluhráče. „S Honzou Morávkem jsem ještě nemluvil, ale s Markem Suchým jsem v kontaktu. On je také rád, že přichází někdo, koho zná, s kým už trénoval a něco odehrál. Dal jsem i na jeho doporučení a informace od něj mi hodně pomohly. Je jen dobře pro reprezenta­ci a český fotbal, že jsme další dva, co přišli do těžké soutěže. Může to pomoct celému národnímu týmu, je to prospěšné ve všech aspektech,“míní Koubek, jenž by měl být v Augsburgu jedničkou, brankáři Gregoru Kobelovi skončilo hostování.

 ?? FOTO REUTERS ?? Tomáš Koubek
FOTO REUTERS Tomáš Koubek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia