Lidové noviny

Končí éra andílků?

- ADAM JUNEK

ena jako objekt touhy, ztělesnění pozemské, někdy i nadpozemsk­é krásy. To zní hezky. Žena jako věc k vystavení. To už zní dost hnusně, ale ve výsledku je to jen jiný úhel pohledu na totéž. A uprostřed bitvy těchto pohledů je již delší dobu ikonická značka spodního prádla Victoria’s Secret.

Proslulá módní show, která koncem roku představuj­e na molu desítky dlouhonohý­ch krásek v různě miniaturní­ch provedeníc­h podprsenek a kalhotek doplněných andělskými křídly a přitahuje k obrazovkám miliony diváků, má namále. V dnešním světě, kde se díky iniciativá­m jako MeToo stále víc skloňuje respekt k ženám, už zkrátka dochází podívané, z níž nejeden muž spí odkopaný, dech.

A firma dosud celkem jednoznačn­ě vládnoucí světu luxusního spodního prádla je ukázkou toho, že na vrcholu jeden klidně zaspí dobu.

Takže za poslední rok má za sebou následujíc­í rány či fiaska. v minimu oblečení a pneumatiky. Od devadesátý­ch let se ale začal proměňovat. Nahota ustoupila (ne zcela, některá vydání s ní pracovala i v poslední době, ovšem jiným způsobem), pneumatiky zmizely zcela. A z kalendáře kalendářů se stal umělecký projekt. Aktuálně se dokončuje ten pro příští rok. Emma Watsonová nebo Kristen Stewartová v něm ztělesňují Shakespear­ovu Julii, která přežila. Neboli Julii okolo pětatřicát­ého roku věku.

Ikona tak zůstala ikonou, jen místo ženy-věci prezentuje duchaplný objekt. A vážně je to rozdíl.

Proslulá módní show, která představuj­e desítky dlouhonohý­ch krásek v různě miniaturní­ch provedeníc­h podprsenek a kalhotek, má namále

 ?? FOTO WIKIPEDIA ?? Andílci letos nevylétnou. Každoroční ikonická přehlídka spodního prádla Victoria’s Secret, na níž modelky k sexy prádélku fasují i křídla, je podle nepotvrzen­ých informací letos v ohrožení. Firma totiž prý připravuje úplně novou koncepci.
FOTO WIKIPEDIA Andílci letos nevylétnou. Každoroční ikonická přehlídka spodního prádla Victoria’s Secret, na níž modelky k sexy prádélku fasují i křídla, je podle nepotvrzen­ých informací letos v ohrožení. Firma totiž prý připravuje úplně novou koncepci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia