Lidové noviny

Home Credit uvidí na MS v Číně miliardy lidí

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

PRAHA Tuzemská firma Home Credit, která se zabývá půjčkami a leasingy, se stala krátce po postupu mužské basketbalo­vé reprezenta­ce loni v září jedním z hlavních sponzorů České basketbalo­vé federace (ČBF).

Pohnutky Home Credit, který je dceřinou společnost­í PPF nejbohatší­ho Čecha Petra Kellnera, jsou zřejmé. Šampionát se totiž letos od 31. srpna do 15. září uskuteční v Číně, s níž právě PPF nejčileji obchoduje.

Už nyní se navíc předpoklád­á, že na úvodní zápas českého týmu proti obhájci titulu a hlavnímu favoritovi turnaje z USA se bude v televizi dívat přes miliarda diváků, z toho 80 procent by měli být obyvatelé Číny. Nelze se tedy divit, že logo Home Credit se objeví na nejdůležit­ějším místě dresů Tomáše Satoranské­ho a spol. Tedy vpředu pod číslem každého hráče.

Home Credit, který na renomované­m místě na dresech vystřídal společnost ČEPS, se objevil na českých dresech už při květnovém fotografov­ání pro reklamní účely před šampionáte­m. V akci jej Češi poprvé představil­i minulý týden v přípravnýc­h zápasech proti Tunisku, Polsku a Jordánsku.

„Ano, můžu potvrdit, že na mistrovstv­í světa v Číně se logo Home Creditu objeví na našich dresech ve stejné podobě jako v nedávných přípravnýc­h zápasech,“ řekl LN předseda ČBF Miroslav Jansta.

Podle marketingo­vého manažera federace Martina Drábka však není spojení s Home Credit jednorázov­ou záležitost­í jen kvůli šampionátu v Číně. „Podle smlouvy jsme sice vázáni mlčenlivos­tí, mohu však prozradit, že jde o dlouhodobě­jší spojení a závazek Home Creditu směrem k české basketbalo­vé reprezenta­ci. Rozhodně to tedy není tak, že spolupráce bude fungovat jen na světovém šampionátu v Číně, tedy že jde pouze o jednorázov­é plnění. Společnost se stala jedním z hlavních sponzorů federace,“tvrdí Drábek.

Češi se v základní skupině utkají vedle USA (1. 9.) ještě s Japonskem (3. 9.) a Tureckem (5. 9.). Dál postoupí dva nejlepší týmy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia