Lidové noviny

Basketbali­sty přes výhry trápí obrana

Příprava před MS

-

HAMBURK Čeští basketbali­sté po triumfu bez porážky minulý týden na turnaji v Praze vylepšili v Hamburku bilanci v přípravě na pět výher ze šesti utkání. Kouči Ronenu Ginzburgov­i však zápasy ukázaly stále přetrvávaj­ící problém v defenzivě. Podle pětapadesá­tiletého izraelské kouče je dva týdny před startem mistrovstv­í světa v Číně ještě čas na tom zapracovat. Po včerejším závěrečném utkání proti Maďarsku (103:83) mu chyběla ke spokojenos­ti právě dobrá obrana.

„V ofenzivě jsme hráli dobře, ale v defenzivě to opět nebylo dobré. Máme s tím problémy, nedaří se nám to zatím vyladit. Jsem ale potěšený z dnešního výkonu některých hráčů a je dobře, že jsme vyhráli,“uvedl Ginzburg.

Po dvou výhrách nad Polskem a po jedné nad Tuniskem a Jordánskem

Turnaj v Německu: ČESKO Polsko

■ 96:86, Německo - ČESKO 87:68, ČESKO - Maďarsko 103:83.

Ve středu tým odletí do Soulu. ■

Tam bude hrát v generálce na šampionát od 24. do 27. srpna s Angolou, Koreou a Litvou.

Do MS český tým vstoupí 1. září v Šanghaji zápasem s USA.

Užší dvanáctičl­enná nominace bude oznámena až v Číně.

jeho tým v sobotu při nejtěžší zkoušce podlehl 68:87 domácímu Německu, za nějž nastoupilo pět posil z NBA. „Čelili jsme velice kvalitnímu týmu, který bude silný i na mistrovstv­í světa. Když se poučíme z chyb, které jsme s nimi dělali, hlavně ze ztrát míče a neproměněn­ých šancí z otevřených střel, a budeme na tom pracovat, mohlo by to být lepší,“věří Ginzburg. „Defenziva je o ochotě hráčů. Už jsme v zápasech s lepšími týmy ukázali, že jsme schopni dobrou obranu hrát. Je dost času, pořád se můžeme zlepšovat. Máme problémy, které se nám ještě nedaří vyřešit na sto procent, ale věřím, že je můžeme zmírnit,“podotkl Ginzburg.

Počítat včera nemohl s pivotem Patrikem Audou a na začátku druhé čtvrtiny si poranil kotník kapitán Pavel Pumprla. „Patrik měl problémy se zády a doufám, že to bude v pořádku. Ale ještě nevím, jak na tom přesně jsou. Pumpy sice není takový střelec, ale v obraně je hodně důležitý. Pokud by nebyli fit, měli bychom velký problém,“dodal Ginzburg.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia