Lidové noviny

Slavia sklízí i přes ztrátu chválu

Tabulky základních skupin Ligy mistrů 2019/20

- DAVID AKO Skupina A:

Nezklamali. Fotbalisté Slavie bojovali do posledních minut s Dortmundem v Lize mistrů o cennou remízu, německého soupeře přestřílel­i 17:10, měli větší držení míče, přesto odešli ze zápasu se sklopenými hlavami.

PRAHA „Zápas má dvě roviny. Jsem rád, že jsme ani proti takovému týmu neustoupil­i od způsobu hry, na který jsme zvyklí. Odvážně si troufnu říct, že jsme se Borussii dokázali na hřišti ve všem vyrovnat kromě chování v pokutovém území a při šancích,“mrzelo po prohře 0:2 trenéra Slavie Jindřicha Trpišovské­ho.

Sešívaní skutečně mohli utkání 2. kola základních skupin elitní pohárové soutěže převrátit na svou stranu, to by ale musel lépe vyřešit samostatný únik Masopust, Souček lépe umístit hlavičku z bezprostře­dní blízkosti či Tecl po přihrávce Ševčíka uklidit míč na přední tyč.

„V této chvíli spíš převládá zklamání, protože si myslím, že na bod jsme sahat mohli. Šancí jsme měli dost,“soukal ze sebe po prohře Ševčík.

Klíčová byla ale efektivita. Levý bek hostující ve Vestfálsku z Realu Madrid Ašraf Hakimí Slavii dvakrát vycvičil z protiútoku, když využil své největší schopnosti – rychlosti s míčem. Navíc v ní dokáže skvěle kulatý nesmysl ovládat. A jak ukázal, ani se zakončením problém nemá.

Dortmund bojoval za trenéra Hodně tím potěšil mimo jiné i svého kouče, Švýcara Luciena Favreho. Německý vicemistr totiž z posledních pěti soutěžních utkání vyhrál pouze jedno a jeho pozice podle německých médií začíná být v ohrožení.

„Posledních pár týdnů jsme měli problém s tím, že jsme zdánlivě dominovali zápasům a vedli jsme, ale pak jsme utkání nedovedli dotáhnout do konce a nehráli jsme fotbal zaměřený na výsledek. Výhra nad Slavií je životně důležitá,“přiznal sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

Podobně hodnotila duel i německé média, která nezapomněl­a zohlednit fakt, že sešívaní i přes prohru ovládli podstatnou část pozápasový­ch statistik. „Dortmund sice zápasem klopýtal, na jeho konci ale stojí jako vítěz,“napsal server zpravodajs­ké televize n-tv, dle kterého se potvrdilo, že Slavia není lehkým soupeřem, i když je ve skupině outsiderem.

„Nakonec sice Dortmund držel míč kratší dobu než soupeř, ale zkouškou charakteru prošel, protože se v rozporu s tvrzeními z poslední doby projevil jako soudržná jednotka, která je schopná čelit zkouškám osudu," uvedl server.

Pokorný byl i Favre, kterého zaujal především odvážný styl, kterým se Slavie prezentova­la.

„Soupeř byl nebezpečný po celých 90 minut. Bylo to pro mě velké překvapení, i když jsme viděli spoustu zápasů Slavie. Ta je opravdu na vysoké úrovni a kdo to nevidí, je slepý a vůbec nerozumí fotbalu,“chválil Favre s důležitými třemi body.

Za tři týdny budou tato slova hráči českého mistra dokazovat proti hvězdné Barceloně... Skupina H:

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL SVÁČEK ?? Chyběla produktivi­ta. Fotbalisté Slavie se, jako na snímku Nicolae Stanciu, před gólmana Dortmundu dostávali, jenže vázlo zakončení.
FOTO MAFRA – MICHAL SVÁČEK Chyběla produktivi­ta. Fotbalisté Slavie se, jako na snímku Nicolae Stanciu, před gólmana Dortmundu dostávali, jenže vázlo zakončení.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia