Lidové noviny

Byl jak na motorce, neskutečně rychlý

- VOJTĚCH POVEJŠIL

PRAHA Proti nesmírně dynamickým hvězdám z Dortmundu se pořádně naběhal. Když měl středeční duel Ligy mistrů porovnat s remízou na Interu, slávistick­ý fotbalista Jan Bořil neváhal.

„Jó, rychlostně jsou trošku někde jinde,“pousmál se levý bek po porážce 0:2.

Na tom se ostatně shodla většina slávistů, kteří za poslední rok čelili několika top protivníků­m. Namátkou: Petrohrad, Sevilla, Chelsea...

„Dortmund ale herním projevem patří mezi ty nejšpičkov­ější týmy. V základní sestavě měl devět extrémně rychlostně vybavených hráčů, v tom byl největší rozdíl,“uvedl kouč domácích Jindřich Trpišovský.

„Když Sancho a spol. zapnou směrem dopředu, je to neskutečne­j kvapík, hrozně těžko se honí i s balonem,“líčil záložník Lukáš Masopust.

Právě ofenzivní kvartet v čele s Jadonem Sanchem dělal slávistům velké potíže. Julian Brandt, Marco Reus a ano, hlavně Ašraf Hakimí, autor obou branek.

Marocký fotbalista začal na beku, pak si prohodil pozici s Raphaelem Guerreirem a během zápasu vystřídal snad všechny posty v záloze. Slavii zasadil rozhodujíc­í údery z bleskurych­lých protiútoků.

„On je asi to nejrychlej­ší, co jsem proti nám zažil. Tak rychlého hráče jsem nikdy nebránil. Myslel jsem, že proti němu stojím a on jede na motorce, na dvanáctist­ovce,“smál se Bořil.

„Možná jen Angličan Sterling je rychlejší,“přemítal slávistick­ý bek.

Se spoluhráči moc dobře tušili, co je čeká, vždyť před Ligou mistrů vtipkovali, že jim videoanaly­tik pouští ze zápasů Dortmundu zrychlené záběry.

„Viděli jsme, že jsou extrémně rychlí. Sprintů bylo hodně, bylo to docela výživné. Zatímco Inter si to spíš dával do nohy, Borussia chodila hned do sprintů. Je vidět, že jsou trochu dál než my,“poznamenal Bořil.

„Ale myslím si, že jsme se s tím popasovali dobře. Nemáme se za co stydět,“dodal.

 ?? FOTO REUTERS ?? Slavící rychlík Hakimí
FOTO REUTERS Slavící rychlík Hakimí

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia