Lidové noviny

Snová přihrávka „made in Satoranský“

- JAKUB EICHLER

CHICAGO/PRAHA Jediný český zástupce v zámořské NBA Tomáš Satoranský je známý hlavně svou spolehlivo­stí. Nejlepší basketbalo­vá liga světa je plná hráčů, co získali mnohamilio­nové kontrakty jen skrze efektní akce, které sice často nevyjdou, ale když se povedou, obletí díky sociálním sítím celý svět.

Teď jednu podobnou parádu předvedl také sedmadvace­tiletý český šikula.

Rodák z Prahy v létě podepsal lukrativní kontrakt se slavným Chicago Bulls, pak dotáhl národní tým k historické­mu šestému místu na světovém šampionátu a teď si vybojoval místo v základní pětce svého týmu.

Posun do základní sestavy „oslavil“v posledním přípravném duelu s Atlantou parádní akcí, když v rychlém protiútoku poslal míč mezi nohama obránce do sběhu ke koši hlavní hvězdě týmu Zachu LaVineovi, který brejk zakončil efektní smečí.

Jak už to tak u pěkných akcí v NBA bývá, chytili se jí fanoušci na Twitteru a z oficiálníh­o účtu Bulls nasbírala během necelého dne několik tisíc lajků.

Luxusní přihrávky českého rozehrávač­e si všimly i celostátní média a „Satyho“spolupráce s americkým ostrostřel­cem LaVinem se dostala na třetí místo v sestřihu nejlepších akcí z daného hracího dne. To se Satoranské­mu často nestává a právě nedostatek větší drzosti v podobných situací mu fanoušci občas vyčítají.

Teď ukázal, že umí hrát nejen spolehlivě, ale i pobavit hladové fanoušky.

„Tomáš je extrémně solidní a zodpovědný hráč, který vás vždycky hledá ve střelecké pozici spíš, než aby sám hrál do koše. Hraje se mi s ním skvěle a už se těším na začátek sezony,“pochválil Čecha další hvězdný hráč Chicaga Lauri Markkanen z Finska.

Na co těšit se zřejmě mají i čeští fanoušci. Od té doby, co se Satoranský posunul do základní pětky, totiž vyhráli Bulls oba své přípravné zápasy, včetně toho s Atlantou 111:93.

Viídceočst­ěi pteronhalé­dněte na

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia