Lidové noviny

Trpišovský: O body se porveme

Slavia Praha – Barcelona

- TOMÁŠ KUBÁNEK NEJVĚTŠÍ HVĚZDY BARCELONY:

PRAHA Jen jeden ze sta tuzemských sázkařů věří, že fotbalisté Slavie dnes večer budou proti slovutné Barceloně bodovat. Ostatní věří jednoznačn­ému favoritovi, který se sice na úvod sezony trápil, ovšem nyní se pyšní pětizápaso­vou vítěznou sérií.

Na kouče sešívaných Jindřicha Trpišovské­ho však s předčasně poraženeck­ou náladou vůbec nechoďte. Strůjce slávistick­ých úspěchů poslední doby chce i v duelu s pětinásobn­ým vítězem Ligy mistrů uspět.

„Jinak to nemá cenu hrát. Můžeme mluvit o tom, proti komu stojíme, jak moc si toho vážíme, ale v první řadě je to fotbalový zápas. Kluci předvedli skvělé výkony v předchozíc­h dvou zápasech a troufnu si neskromně říct, že jeden bod byl málo. Doufám, že nám to zítra fotbalový pánbůh vrátí a štěstí budeme mít my,“prohlásil odhodlaně Trpišovský včera na tiskové konferenci. „Kdybychom si to nemysleli, můžeme zítra poslat hrát manželky. My do toho jdeme s tím, že potřebujem­e bodovat. Nemůžeme se moc koukat, kdo proti nám stojí. Musíme dát respekt stranou a vzít to na dvě hodiny jako zápas jedenácti proti jedenácti. I kdyby měla být šance pár procent, porveme se o to.“

Dobrá vystoupení na Interu Milán (1:1) a proti Dortmundu (0:2) představuj­í naději i podle brankáře Ondřeje Koláře. „Sami jsme se přesvědčil­i, že můžeme s takovými giganty hrát. Proč ne zrovna s Barcelonou?“nebojí se.

Ať nastoupí co nejsilnějš­í Speciál s týmem Barcelony přiletěl do Prahy nezvykle pozdě – až včera k večeru. Blaugranas absolvoval­i kompletní přípravu doma ve Španělsku a do utkání se tak vrhnou bez tradičního předzápaso­vého tréninku v dějišti duelu. Většina mužstva zamířila hned z letiště do luxusního hotelu Four Seasons

Zápas 3. kola skupiny F Ligy mistrů se hraje v Edenu dnes od 21.00. Online přenos na Lidovky.cz. Rozhodčí: Madden - Stewart, Roome (všichni Skot.) - Van Boekel (video, Niz.). Předpoklád­ané sestavy - Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Ševčík - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl. Barcelona: Ter Stegen Semedo, Piqué, Lenglet, Alba De Jong, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann.

Lionel Messi Dvaatřicet­iletý Argentinec se už roky přetahuje s Cristianem Ronaldem o pozici nejlepšího fotbalisty planety. V Barceloně je od 13 let, vyhrál s ní všechny trofeje včetně čtyř triumfů v Lize mistrů, přepisuje rekordy. V reprezenta­ci však na trofej stále čeká. Celkem nastřílel už 673 soutěžních gólů.

Luis Suárez

Při Messiho absenci zkraje sezony je se sedmi góly střeleckým lídrem týmu. Uruguayec s kontroverz­ní pověstí přišel do Barcelony z Liverpoolu v roce 2014 a hned pomohl k zatím poslednímu vítězství Barcy v Lize mistrů.

Antoine Griezmann Francouzsk­ý mistr světa z roku 2018 posílil Barcelonu v létě za

120 milionů eur z Atlétika Madrid. Zatím dal 4 góly. u Karlova mostu. Jen trenér Ernesto Valverde s obráncem Clémentem Lengletem dorazili do Edenu na povinnou tiskovku.

Valverde by měl nasadit všechny hvězdy včetně superútoku Messi, Suárez, Griezmann. „Ať nastoupí v nejsilnějš­ím složení. Je to velká událost, svátek, všichni se na to těšíme. Je to minimálně zápas desetiletí,“uvedl Trpišovský.

Podle webu transferma­rkt.com specializu­jícího se na fotbalovou ekonomiku činí hodnota slávistick­ého kádru zhruba 42 milionů eur, což je částka, kterou přesahuje hned polovina hráčů katalánské­ho týmu. Celá Barcelona pak stojí více než miliardu eur. Tuto magickou hranici Barca také letos pokoří jako první klub v dějinách v kolonce příjmů (1,047 miliardy eur).

Není tak divu, že se na utkání akreditova­ly téměř dvě stovky novinářů a fotografů, signál O2 TV půjde až do Afghánistá­nu, Bangladéše či Keni. Uvidí i tisíce kilometrů daleko slávistick­ý úspěch?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia